Azijska tržišta: Mješoviti rezultati indeksa, analiziraju se brojni makro podaci

Dodajte komentar

Azijsko-pacifička tržišta su u srijedu mješovita jer ulagači procjenjuju ankete privatnih poslovnih aktivnosti iz Australije i Japana, kao i podatke o inflaciji iz Singapura.

U Australiji, S&P/ASX 200 porastao je za 0,66%, poništivši ranije gubitke. Poslovna aktivnost u Australiji smanjila se najbržim tempom u 19 mjeseci, prema podacima banke Juno, čiji je indeks menadžera nabavke za avgust iznosio 47,1.

Japanski Nikkei 225 takođe je bio u pozitivnom području jer se popeo za 0,18%, dok je Topix dobio 0,16%. Zemlja je zabilježila bržu ekspanziju svoje poslovne aktivnosti, s brzim PMI-jem za avgust na 54,3 u poređenju sa 53,8 u julu.

Međutim, južnokorejski Kospi pao je za 0,56%, a Kosdaq za 1,25%.

Indeks Hang Seng u Hong Kongu lebdio je malo ispod ravne linije, dok su tržišta kontinentalne Kine takođe bila u negativnom području, s referentnim indeksom CSI 300 padom od 0,72%.

Indeks Straits Timesa u Singapuru porastao je za 0,29% nakon što je temeljna inflacija u zemlji porasla za 3,8% u srpnju u odnosu na godinu prije, u skladu s očekivanjima u anketi Reutersa.

Tokom noći u SAD-u, S&P 500 pao je za 0,3%, podstaknut zabrinutošću oko rastućih prinosa na državne obveznice i uoči ključnog govora predsjednika Federalnih rezervi Jeromea Powella kasnije ove nedjelje.

Najznačajnije je da je nekoliko regionalnih i većih banaka palo nakon što je S&P Global u ponedjeljak smanjio kreditne rejtinge i revidirao svoje izglede za više američkih banaka, navodeći “teške” uslove poslovanja.

Dow Jones Industrial Average izgubio je 0,51%, ali je tehnološki bogat Nasdaq Composite ostvario mali porast od 0,06%, prenosi SEEbiz.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *