Bitcoin naglo oslabio nakon što je SpaceX prodao svoje kriptovalute

Dodajte komentar

Bitcoin je oslabio za oko osam procenata tokom jednog sata trgovanja u četvrtak posle podne u SAD, produžavajući niz gubitaka koji su preokrenuli većinu dobitaka kriptovalute od juna. Cijena bitcoina pala je nakratko na 25.409 dolara, prema podacima CoinMarketCap, prije nego što se delimično oporavila.

Cijena bitcoina opala je za 15 odsto u odnosu na najviših 31.814 dolara u julu, što je odraz nedavnog pada akcija, obveznica i druge finansijske imovine, prenosi Financial Times. Rasprodaja bitcoina vremenski je koincidirala sa izvještajem u WSJ u kojem se navodi da je SpaseX Ilona Maska (Elon Musk) prodao svojih 373 miliona dolara u kriptovaluti.

Trgovci digitalnom imovinom pomno prate Maska od 2021, godine, kada je njegova kompanija za proizvodnju električnih vozila Tesla nakratko prihvatila plaćanje u kriptovaluti. Bitcoin je ojačao za 15 odsto u jednom danu kada je Mask najavio da prima kriptovalute, u februaru te godine.

Bitcoin je zabilježio oštar pad vrijednosti kada je Mask tri mjeseca kasnije odustao od planova. Od tada vrijednost akcija Tesle fluktuira. Tesla je prošle godine zabilježila gubitke od 204 miliona dolara od obezvređivanja svojih bitcoina, prenosi Biznis.rs.

Akcije i obveznice oslabile su otkako je Fed prošlog mjeseca podigao referentnu kamatnu stopu na najviši nivo u posljednje 22 godine, ostavljajući otvorena vrata za dalje povećanje ove godine. Američka komisija za hartije od vrijednosti nedavno je ocijenila da je sektor digitalnih valuta „prepun prevara i zloupotreba“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *