EPCG će pomoći Institut Igalo sa 600.000 eura

Dodajte komentar

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore odobrio je pozajmicu u iznosu od 600.000 eura Fondu za zdravstveno osiguranje koja će u okviru vanrednih transfera biti uplaćena Institutu „Dr Simo Milošević“.<!–more–>

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin kazao je za RTHN da je inicijativu pokrenuo predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić nakon čega je upućen zvaničan dopis i iz Instituta Igalo. Predlog je proslijeđen Odboru direktora EPCG koji je dao saglasnost na ovu pozajmicu.

– To bi bila pozajmica za kratkoročno i srednjeročno rješavanje problema u Institutu Igalo sa nekim kratkim rokom otplate. EPCG kao društveno odgovorna kompanija trenutno je u poziciji i kao državna kompanija da pomogne državi u rješavanju tog problema – kazao je za RTHN Rovčanin.

Novac još nije uplaćen na račun Fonda za zdravstveno osiguranje, a kako objašnjava Rovčanin, saglasnost na ugovor o pozajmici mora dati i Ministarstvo finansija.

– Primjerci nacrta Ugovora o zajmu su prosijeđeni Fondu za zdravstveno osiguranje i Ministarstvu finansija. Nakon njihovog sagledavanja i potpisivanja ja ću takođe ugovor potpisati i odmah sutra dan taj će novac biti uplaćen Fondu za zdravstveno osiguranje – objasnio je Rovčanin.

Ističe da što se tiče EPCG novac može biti odmah uplaćen jer imaju punopravanu odluku za pozajmicu.

– Čuo sam se i danas sa predsjednikom Katićem koji u komunikaciji sa Fondom i Ministarstvom radi sve da se što prije ugovor potpiše i novac uplati – rekao je Rovčanin.

Ponavlja da će novac biti uplaćen čim potpise na ugovor stave direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Vuk Kadić i ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Pozajmica je namjenjena za isplatu dvije zarade zaposlenima u Institutu Igalo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *