UNIQA ekskluzivni partner i osiguravač 29. Sarajevo Film Festivala

Dodajte komentar

Ekskluzivnim trogodišnjim partnerstvom sa Sarajevo Film Festivalom, inspirisanog istim vrijednostima zajedništva, posvećenosti regiji i pomaganjem zajednici, UNIQA je potvrdila svoju predanost podržavanju kulturnih događaja i umjetnosti. UNIQA će ujedno i kao službeni osiguravač brinuti o sigurnosti svih učesnika Festivala. 29. izdanje najvećeg filmskog događaja u regiji jugoistočne Evrope od 11. do 18. avgusta okupiće brojne umjetnike, zvijezde i publiku željnu dobrog filma, zabave i druženja.

Zahvaljujući ovom partnerstvu, od ove godine publika će uživati u još raznovrsnijem filmskom i kulturnom programu i posebnim pogodnostima.

UNIQA se takođe priključila i ekološkoj inicijativi i učešću na ovogodišnjem „Green Pavilion“, na kojem će predstaviti određene mjere koje imaju za cilj smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu i podizanje svijesti o značaju ekološki odgovornog ponašanja. U sklopu ove inicijative, UNIQA osiguranje obezbijedilo je određenu količinu vaučera za besplatno korišćenje trotineta i električnih bicikala, koji se mogu koristiti za prevoz između lokacija na festivalu. Takođe, radi smanjenog gradskog saobraćaja tokom trajanja festivala, UNIQA je obezbijedila besplatni gradski prevoz u noćnim terminima.

Partnerstvo Sarajevo Film Festivala i UNIQA osiguranja početak je dugoročne strateške saradnje u kojoj smo udružili odgovornost i želju za promovisanjem umjetnosti i kreativnosti u društvu. Ovaj festival je platforma za prikazivanje različitih filmskih izraza i pripovijedanja priča, a naša podrška je važna u potpori filmskim stvaraocima u usponu, olakšavanju međukulturnog dijaloga i podsticaja rasta filmske industrije. Zato se veoma radujemo što ćemo zajedno režirati tu priču i slaviti univerzalni filmski jezik koji nadilazi granice i ujedinjuje zajednice“, rekao je Adel Bahtanović, predsjednik UNIQA SEE regije.

U sklopu Green Pavilion inicijative koja zagovara ekološke politike koje će filmsku industriju učiniti ekološki odgovornijom, Adel Bahtanović podijeliće sa publikom primjere dobrih praksi o uključivanju održivosti u svim segmentima poslovanja UNIQA osiguranja, od odgovornog ulaganja i upravljanja otpadom do pomaganja brojnim projektima u zajednicama u kojima UNIQA posluje.

U skladu sa strategijom UNIQA 3.0. – Posadimo sjeme za budućnost, UNIQA koristi zajedničku snagu kako bi pomogla društvu i okruženju da se razvijaju na održiv i odgovoran način za budućnost generacija koje dolaze. UNIQA grupa od prošle godine je članica Austrian Green Finance Alliance čime se obavezala da će svoj portfolio učiniti klimatski neutralnim rukovodeći se klimatskim ciljem od 1,5 °C iz Pariskog sporazuma. UNIQA je i prva osiguravajuća kompanija u Austriji koja je postala član Net Zero Asset Owner Alliance globalnih investitora u sektoru bankarstva i osiguranja koju su pokrenule Ujedinjene nacije i  prva koja je plasirala „zelenu“ akciju u vrijednosti od 200 miliona eura koji će biti uloženi u projekte zaštite klime i životne sredine u Evropi i zemljama OECD-a.

Pridruživanje velikim globalnim inicijativama slijede i lokalne inicijative, poput akcije pošumljavanja u kojoj je prošle godine 1700 zaposlenih u čitavoj regiji posadilo više od četiri hiljada sadnica drveća. UNIQA Srbija pridružila se inicijativi za očuvanje i zaštitu pčela koje su jedna od najugroženijih vrsta na Zemlji, UNIQA Hrvatska ove godine je kroz takmičenje za donacije podržala male zelene projekte udruženja i škola koji kroz konkretne akcije doprinose ljepšem i čistijem okruženju i smanjenju otpada u društvu.

Kroz takvo okruženje i mnoge druge društveno odgovorne akcije usmjerene pomaganju najranjivijim grupama u društvu, poput podrške djeci i mladima, UNIQA aktivno utiče na bolji život svojih klijenata, zaposlenih i čitave zajednice u kojoj posluje. Sve buduće inicijative koje će UNIQA organizovati za pomoć i doprinos zajednici i odgovornom ponašanju podržaće i novi brend ambasador UNIQA osiguranja u regiji, Goran Ivanišević. Saradnja sa proslavljenim teniserom i trenerom je, kao i partnerstvo sa Festivalom, utemeljena na zajedničkim vrijednostima.

Misija UNIQA osiguranja temelji se na pomoći klijentima da postignu duži, bolji i sigurniji život, a jedna od najvažnijih vrijednosti koja iz nje proizlazi upravo je odgovornost za zajednicu. Odgovoran pogled na svijet UNIQA osiguranja i Sarajevo Film Festivala najbolji je temelj za višegodišnje partnerstvo i dodatnu vrijednost koju će ono pružiti svim posjetiocima Festivala.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *