Klimatske promjene mijenjaju turizam: TUI razmatra produžavanje sezone i hladnije destinacije

Dodajte komentar

Sezona putovanja mogla bi započinjati ranije u proljeće i završavati u jesen, budući da klimatske promjene utiču na navike turista, saopštio je najveći njemački turoperator TUI.

Izvršni direktor TUI-a Sebastian Ebel iznio je svoja razmatranja o smjeru kompanije u budućnosti, usred ljeta koje su obilježile ekstremne vremenske prilike širom južne Evrope te nakon što je najavio da bi kompanija mogla računati na 25 miliona eura troškova povezanih sa šumskim požarima na grčkom Rodosu.

To je podstaklo kompaniju da razmotri uvođenje osiguranja za svoje klijente koji putuju u destinacije koja bi mogle da budu pogođena događajima vezanim za klimatske promjene, poput šumskih požara, rekao je Ebel.

Sezona do kraja godine?

Ali, klimatske promjene takođe bi mogle da donesu pogodnosti za turoperatora, produžavajući sezonu i otvarajući nova odredišta. Ebel je napomenuo je da TUI putuje u Grčku do sredine novembra, ali da je pitao kolege bi li možda trebalo da ostave otvorenu sezonu do kraja godine – do ili nakon Božića.

Dodao je da će fokus biti na novim destinacijama u nordijskim zemljama, obalama Belgije i Poljske jer turisti traže hladniju klimu.

“To nam daje više mogućnosti za rast”, rekao je.

Hina

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *