Vlada imenovala novi, nepotpuni Odbor direktora Aerodroma Crne Gore

Dodajte komentar

Aerodromi Crne Gore dobili su novi Odbor direktora, odlučila je Vlada u tehničkom mandatu na juče održanoj telefonskoj sjednici.

Kako se navodi u dokumentu u koji je portal Bankar.me imao uvid, od predloženih pet kandidata u Odobr direktora Aerodroma Crne Gore izabrana su četiri.

Zbog završenog mandata, Vlada je odlučila da izabere novi sastav rukovodećeg tijela uprave crnogorskih vazdušnih luka. U narednom periodu OD će predsjedavati Eldin Dobardžić, a članovi će biti Kemal Purišić, Slavko Vukčević i Nebojša Đoković koji su i do sada imali te funkcije. Na mjesto petog člana, Momčila Martinovića, bila je predložena Snežana Jonica, ali ona nije izabrana u novi OD.

Iako akcionarsko društvo, Aerodromi Crne Gore su u 100-postotnom vlasništvu države, te o njihovim upravljačkim tijelima odlučuje Vlada umjesto skupštine akcionara. Predloge dostavlja nadležni ministar kapitalnih investicija, Ervin Ibrahimović, a mandat svakog OD traje jednu godinu.

“Vlada Crne Gore je razmotrila navedeni predlog Ministarstva kapitalnih investicija i, nakon dodatnih konsultacija i pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, saglasno svojim ovlašćenjima, donijela Rješenje o izboru četiri člana Odbora direktora Aerodromi Crne Gore AD Podgorica i to: Eldina Dobardžića, Kemala Purišića, Slavka Vukčevića i Nebojše Đokovića”, navedeno je u rješenju, ali bez preciziranja zbog čega Jonica nije postala dio tog upravljačkog tijela.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *