Poreski inspektori od 1. maja izrekli 924.000 eura kazni

Dodajte komentar

Od 1. maja do 30. jula poreski inspektori su izvršili 2.520 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod njih 218, saopšteno je iz Uprave prihoda i carina.

“Po tom osnovu izdato je 289 prekršajnih naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 924.400 eura. Zaduženje po osnovu novčanih kazni iznosi 721.925,52 eura, od čega je naplaćeno 416.925,52 eura ili 57,75 odsto. Naplata po osnovu novčanih kazni, odnosi se na poreske obveznike koji su prihvatili prekršajnu odgovornost i platili izrečene kazne u roku od osam dana (umanjene za 1/3 shodno Zakonu o prekršajima)”, navode oni.

Kako dodaju, u skladu sa ovlašćenjima iz čl. 87 i 88 Zakona o poreskoj administraciji, u izvještajnom periodu su kod osam poreskih obveznika preduzete mjere privremene zabrane obavljanja djelatnosti.

“U izvještajnom periodu u primorskim i sjevernim opštinama su intenzivirane kontrole u dijelu: opšte poreske registracije, podnošenja poreskih prijava, evidentiranja prometa, uplate pazara i prijave radnika. U okviru djelimičnih kontrola, vršene su ciljane kontrole poreskih obveznika, kod kojih su tokom prošle godine utvrđeni prekršaji ili za koje je poreski organ bio u saznanju da ne evidentiraju promet i ne izdaju račune korisnicima usluga”, navode iz UPC.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *