Vikend u znaku Rubix festivala: Sve je spremno za početak

Dodajte komentar

Sjutra, 28. jula 2023. godine,  počinje prvi Rubix festival u Porto Montenegru,Tivat. Festival je nastao u saradnji organizacije “Fešta” i Porto Montenegra. Rubix će trajati od 28. do 30. jula. Ovaj događaj stvoren za zaljubljenike u umjetnost, okupiće svjetski poznata imena muzičke i filmske scene, kao i regionalne kreativne umjetnike i profesionalce iz različitih sfera.

Festivalska vrata se otvaraju u petak u 19h: muzej, izložbe, marketplace, gasto-corner ali i drugi mnogobrojni sadržaj. U 22h počinje pozorišni spektakl na Synchro bini – predstava ‘Paklena komedija’ u izvedbi čuvenog holivudskog glumca John Malkovicha i 25 članova orkestra. U video najavi festivala, Malkovich je rekao da uzbuđen što dolazi u Crnu Goru i što će nastupiti na prvoj ediciji Rubix Festivala. Nakon predstave, posjetioci će na jedan sasvim drugačiji način moći da zaplešu uz poznate hitove, “Pucinni ansambl crossover” u produkciji dj Kris Jang-a i agencije Deepsonar, sa početkom u ponoć.

Drugi i treći dan Rubix festivala pocinje u 8h ujutru, raznovrsnim programima rekreacije: Sound healing, joga, alternativni treninzi i sl. Nakon pauze, od 18h sve festivalske zone će ponovo biti otvorene,počinju kreativne radionice koje će se održavati u periodu 18h do 20h i obuhvataju: slikanje, oslikavanje garderobe, pravljenje koktela, varenje, vajanje, crtanje grafita i još mnogo toga.

Druge večeri u Domu vojske Tivat, nastup “Vienna calling”  u produkciji Kotor Art-a, sa početkom u 20h. Od 20:30h na Synchro bini nastupa Hugo Kant, a od 22 časa i 30 minuta, poznati britanski bend “Morcheeba” će nastupom podići atmosferu na jedan novi nivo. Noć ce zatvoriti Francesco    Tristano čiji nastup počinje u ponoć, a obilježiće ga nesvakidašnja fuzija zvukova koncertnog klavira i elektronske muzike.

Treće veče je kompletno posvećeno elektronskom zvuku. Sa početkom u 20h će nastupiti lokalni        DJ Marko Čadjenović,odmah zatim Novak Radulovic (notsoserious) koji počinje nastup u 22h.Od ponoći će publika uživati uz zvuke jermenskog DJ Armen Miran, dok će zadnju festivalsku noć svojim nastupom zaključiti zvijezda večeri, čuveni britanski DJ Damian Lazarus, koji svojom dugogodišnjom karijerom garantuje provod za sve ljubitelje elektronskog zvuka.

Festival će upotpuniti poznati podkast Agelast, studio ‘Irregular’, Costmodernism i mnoga druga uspješna imena iz svijeta umjetnosti i tehnologije. Najsavremenija bina do sada viđena u Crnoj Gori, tehnološka podrška od strane Sky music produkcije, grafičko- dizajnerska rješenja studija “Setup Design” i vrhunski “L’acoustic” zvuk , učiniće da posjetioci Rubix festivala dožive nezaboravno iskustvo u predivnom ambijentu Porto Montenegra. Poslednji kontigent karata dostupan je u prostorijama “Boka sales” u Tivtu, “CKZ Ribnici” u Podgorici, kao i na sajtu www.rubixfestival.me   .

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *