Nakon promjena u Sloveniji, Triglav jača dopunsko zdravstveno osiguranje u regionu

Dodajte komentar

Nakon transformacije dopunskog zdravstvenog osiguranja u Sloveniji, Triglav grupa će razvijati i jačati dopunsko zdravstveno osiguranje na tržištima Adria regiona. Promijenjeni sistem zdravstvenog osiguranja u Sloveniji stupa na snagu od Nove godine, kada će u Sloveniji prestati i svi ugovori o dopunskom zdravstvenom osiguranju.

Noviteti u zakonu kojima je, prema Triglavu, prekinuta nejasnoća oko promjena sistema dopunskog zdravstvenog osiguranja u Sloveniji, danas je stupila na snagu. Kako je navedeno u saopštenju, Triglav grupa podržava promjene u javnom zdravstvenom sistemu u Sloveniji, ali je način na koji se promjene uvode – neočekivan.

U skladu s amandmanom koji je slovenačk skpština potvrdila 6. jula, dopunsko zdravstveno osiguranje u sadašnjem obliku ukida se od 1. januara 2024, što znači da Grupa Triglav više neće pružati ta osiguranja u okviru slovenačkog javnog zdravstvenog sistema, pojasnili su.

Istog dana prestaju i svi postojeći ugovori o dopunskom zdravstvenom osiguranju u Sloveniji.

“Kao i do sada, Triglav će se i u budućnosti u svojoj osiguravateljskoj djelatnosti strateški usmjeriti na dodatna zdravstvena osiguranja, koja plasira i razvija kao komercijalne proizvode na tržištima Adria regije”, napisali su.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *