Trajekti bi mogli ostati bez posada, radnici nezadovoljni

Dodajte komentar

Trajekti Javnog preduzeća morsko dobro mogli bi da budu zaustavljeni u špicu turističke sezone jer zaposleni na liniji Kamenari – Lepetane traže da dobiju ugovore o radu na neodređeno vrijeme. Kažu da im je to obećano od prvog dana i da strahuju da bi bez tih ugovora dio radnika od septembra mogao da ostane bez posla.

Kapetan Aleksandar Crvenko kaže za TVCG da štrajka zaposlenih nema i da samo traže stalni radni odnos koji im se obećava od početka.

“Oni nam i dalje nude ugovore na dva mjeseca, do septembra”, kazao je Crvenko i dodao kako strahuju da će veliki broj ljudi od septembra ostati bez posla.

Iz Morskog dobra, kako kaže, nijesu dobili konkretne odgovore samo poruku da oni koji neće da produže ugovore na dva mjeseca mogu da napuste posao.

“Na osnovu te izjave mi smo se ostali solidarisali i tražimo da nam ispune ono što su obećali. Dok nam ugovori budu validni saobraćaj se neće obustavljati, ali kako kome bude isticao ugovor tako više neće moći da obavlja taj posao”, naveo je Crvenko i dodao da će za 15 do 20 dana svim radnicima isteći ugovori.

Od 91 trenutno angažovanog radnika na trajektnoj liniji, njih 72 potpisalo je peticiju kojom su se obavezali da neće potpisivati novi privremeni ugovor o radnom angažovanju sa poslodavcem, već isključivo samo obećane im ugovore o radnom odnosu na neodređeno vrijeme.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *