Njemački ADAC zainteresovan za saradnju sa kompleksom Lazure i crnogorskom turističkom privredom

Dodajte komentar

Saradnja sa njemačkom organizacijom ADAC predstavlja izuzetnu priliku za promociju Crne Gore na zapadnoevropskom tržištu, konstatovali su predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Opštine Herceg Novi i turističkog odsjeka njemačke nacionalne auto-moto organizacije ADAC.

“Cilj ovog susreta bio je istražiti mogućnosti saradnje s ADAC-om kako bi se iskoristili njihovi snažni promocijski kanali i približila ponuda Crne Gore turistima s njemačkog i ostalih tržišta zapadne Evrope”, naveli su iz resornog ministarstva.

Dalje podsjećau kako njemačka organizacija ADAC ima čak 21 milion članova i više od 9.000 zaposlenih u različitim oblastima, pa samim tim ima ključnu ulogu u usmeravanju turističkih kretanja svojih članova. Zbog toga smatraju da će saradnja s ovim udruženjem omogućiti kvalitetnu promociju i vidljivost destinacije, što je značajna priliku za Crnu Goru da povrati poziciju na njemačkom tržištu.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma u tehničkom mandatu, Goran Đurović, naglasio je značaj iskorišćavanja prodajnih kanala koje pruža ADAC kako bi se Crna Gora kvalitetno pozicionirala na njemačkom tržištu.

“Iako je broj turista iz Njemačke u porastu, ministar Đurović vjeruje da Crna Gora ima potencijal da privuče još veći broj njemačkih turista. On navodi primjer Hrvatske koja je kroz aplikaciju i kanale promocije ADAC-a ostvarila značajan rast broja turista iz Njemačke. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma fokusira se na zapadnoevropsko tržište, a ova saradnja pruža izvanrednu priliku koju Crna Gora želi maksimalno iskoristiti”, rekao je on.

Saradnja sa ADAC predstavlja ključni korak ka jačanju turizma u Crnoj Gori, a poseban naglasak će biti stavljen na razvoj kamperskog turizma.

Predsjednik sektora za turizam ADAC-a Karlhajnc Jungbek izrazio je zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori po preporuci Sergeja Martinova, jednog od vlasnika kompleksa Lazure, te naglasio da je ovdje kako bi se “upoznao s destinacijom i odlučio o ulaganju u turizam”.

Jungbek smatra da je Lazure “primjer uspješnog razvoja biznisa” i naglasio važnost privatnih kontakata i razmjene informacija, te pohvalio kvalitet usluga na primorju. Posebno je istakao bogatu gastronomsku ponudu i prirodne ljepote koji privlače turiste.

“Sastanak predstavlja početak plodne saradnje između Crne Gore i ADAC-a, što će pružiti novu perspektivu za turizam i promociju Crne Gore na njemačkom tržištu. Očekuje se da će ova saradnja donijeti brojne benefite za obje strane, stvarajući nove mogućnosti za turistički razvoj i jačanje veza između Crne Gore i zapadnoevropskog tržišta”, naveli su iz MERT-a.

Foto: lazure.me

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *