Aerodromi Crne Gore: Avio-kompanije promijenile redove letjenja, moguće veće gužve

Dodajte komentar

Povećan priliv putnika moguć je narednih dana u terminalnim zgradama aerodroma u Podgorici i Tivtu, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Kako su istakli, to je posljedica promjena redova letjenja određenih avio-kompanija koje su “najavile saobraćaj u terminima koji su već zauzeti na Aerodromu Podgorica”.

“Uprkos tome što smo ih informisali da su kapaciteti bukirani, ipak ćemo svima maksimalno izaći u susret, zbog čega je izvjesno da se narednih dana može očekivati povećan priliv putnika u terminalnoj zgradi”, dodaju iz ACG.

Naveli su mogućnost da pojedini letovi iz Tivta budu preusmjereni na Podgoricu, kao što su to uradili 2. jula, “što dodatno može izazvati gužvu u terminalnoj zgradi Aerodroma Podgorica”.

“Uprkos svemu, podsjećamo da je svaki let prošle nedjelje realizovan nesmetano zahvaljujući naporima zaposlenih Aerodroma Podgorica da u vanrednim okolnostima opsluže sve putnike i avione. To ćemo učiniti i svakom narednom prilikom kada je to moguće”, saopšteno je iz kompanije koja upravlja crnogorskim vazdušnim lukama.

Takođe, objavili su da je novi odlazni Terminal 2 Aerodroma Tivat ponovo u funkciji.

“Terminal 2 koristiće se samo za manji dio odlazećih letova, a prvi opsluženi putnici danas su bili turisti iz Izraela koji su iz Tivta otputovali za Tel Aviv aviokompanijom Israir”, naveli su iz ACG.

Kompanija je juče registrovala milionitog opsluženog putnika ove godine, i to mjesec ranije nego 2022.

“U isto vrijeme ističemo da je Aerodrom Podgorica tokom prve polovine 2023. godine opslužio oko 30 odsto više putnika u odnosu na rekordnu 2019. godinu”, stoji u saopštenju ACG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *