NVO Liga: Sporna zabrana igra na sreću u kafićima

Dodajte komentar

NVO Liga, koja okuplja priređivače igara na sreću, podnijela je Ustavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti člana Zakona o sprečavanju nelegalnog poslovanja kojim je nedavno zabranjeno priređivanje igara na sreću u ugostiteljskim ili bilo kojim objektima koji nijesu registrovani za ovu djelatnost.

U inicij ativi tvrde da se ovim zakonom ova pitanja ne mogu regulisati, imajući u vidu da se njime utvrđuju mjere za sprečavanje nelegalnog poslovanja.

Osporena odredba nalazi se u cjelini tog propisa pod nazivom “Mjere za sprečavanje nelegalnogposlovanjapase iz jezičkog tumačenja zaključuje da se ova odredba zapravo smatra tom mjerom smatraju iz NVO Liga.

U mišljenju ministra finansija Aleksandra Damjanovića na inicijativu NVO Liga se ocjenjuje da spornim dopunama zakona nije dovedeno u pitanje postojanje leks specijalisa u oblasti igara na sreću, već je regulisana jedna odbrojnih situacij a nelegalnogposlovanja. Usvojenim izmjenama, navode, ni na koji način nije ugroženo zakonito obavlj anje te djelatnosti.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *