Coinbase skočio gotovo 40 odsto, Binance gubi evropskog bankarskog partnera

Dodajte komentar

Dionice Coinbase-a porasle su za 37 odsto kako je američka Komisija za hartije od vrijednosti (SEC) podigla tužbu protiv njega početkom juna.

Coinbase se 6. juna (na dan kada je Komisija podnijela tužbu) kretao oko 50 dolara, dok trenutno vrijedi 70 dolara. Ipak, Coinbase-ovim dionicama se trguje daleko od njegovih najboljih dana u aprilu 2021. i novembru 2021, kada je vrijednost bila iznad 300 dolara.

Sve ovo dolazi nakon što je Ark Invest usljed pada Coinbase-ovih dionica nakon optužbi SEC-a počeo da trguje dionicama i kupio ih u vrijednosti od 21,6 miliona dolara.

Binance je u potrazi za novim evropskim bankarskim partnerom nakon što je Paysafe Payment Solutions, globalni pružalac usluga plaćanja koji nudi niz rješenja plaćanja za kompanije i potrošače, najavio da će povući podršku za tu kripto mjenjačnicu.

“Paysafe i Binance sada rade na zajedničkoj implementaciji urednog i legalnog procesa za ukidanje ove usluge tokom sljedećih nekoliko mjeseci”, naveli su.

Binance je to potvrdio u objavi, rekavši da Paysafe više neće pružati depozite i isplate u eurima putem bankovnog prenosa (SEPA) korisnicima Binance-a od 25. septembra 2023. navodi Fima.

Blic

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *