Velika otpuštanja počinju u julu

Dodajte komentar

UBS grupa planira da od sljedećeg mjeseca otpusti više od polovine zaposlenih u Credit Suisse Group kao rezultat hitnog preuzimanja banke. Očekuje se da će biti najviše otpuštenih među bankarima, trgovcima i pomoćnom osoblju u investicionoj banci Credit Suisse u Londonu, Njujorku i u nekim dijelovima Azije.

Zaposlenima je rečeno da očekuju tri runde otpuštanja u ovoj godini, pri čemu se prva očekuje u julu, navode neimenovani izvori upoznati sa planovima UBS, prenosi Fortune. Izvori navode da je broj zaposlenih u Credit Suisse Group trenutno oko 45.000.

Tri mjeseca nakon što je UBS odlučio da kupi Credit Suisse u akciji spasavanja uz posredovanje vlade, puni obim ukidanja radnih mjesta dobija oštre konture. UBS, čija je kombinovana radna snaga porasla na 120.000 kada je preuzela Credit Suisse, saopštila je da je postavila cilj uštede oko šest milijardi dolara u narednim godinama.

UBS namjerava da na kraju smanji ukupan kombinovani broj zaposlenih za oko 30 odsto, ili 35.000 ljudi, navode izvori. To je manje više u skladu sa procjenama analitičara koji su predvidjeli da će biti otpušteno oko 30.000 zaposlenih. Prema njihovim ocjenama, uloga kadrova UBS je dominantna u novoj strukturi.

Otpuštanje osoblja u švajcarskoj banci moglo bi dramatično da pogorša godinu koja se već smatra sumornom za poslove u finansijskom sektoru. Prethodno su velike banke sa Wall Streeta, kao što su Morgan Stanley i Goldman Sachs, najavile otpuštanja više hiljada službenika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *