Accor dao franšizu: CG Resort postaje Pullman Kolašin Breza

Dodajte komentar

“Accor”, vodeća svjetska grupa u oblasti ugostiteljstva, potpisala je ugovor o franšizi sa “CG Resort”, istaknutim lokalnim investitorom iz jugoistočne Evrope, za dugo očekivani “Pullman Kolašin Breza” hotel sa 5 zvjezdica u Crnoj Gori. Ovaj očaravajući hotel inspirisan planinskim ambijentom trebalo bi da otvori svoja vrata do kraja ove godine i predstavlja značajnu prekretnicu u širenjenju “Accor” grupe na Balkanu.

Partnerstvo sa kompanijom “CG Resort” predstavlja stratešku priliku za konsolidaciju prisustva “Accor” grupe u premium segmentu u Kolašinu u Crnoj Gori. To omogućava grupi da nastavi svoj razvoj vodećih nekretnina u jugoistočnoj Evropi, istovremeno jačajući njihovu saradnju sa renomiranim lokalnim investitorom iz regiona. Stručnost kompanije “CG Resort” ih pozicionira kao idealnog partnera za Accor-ove ambiciozne planove proširenja.

– Oduševljeni smo našom saradnjom sa kompanijom “CG Resort” na ovom prekrasnom projektu. Partnerstvo ne samo da naglašava našu posvećenost rastu na Balkanu, već i izuzetnu vrijednost koju nam naš lokalni partner donosi. “Pullman Kolašin Breza” predstavlja izvanrednu fuziju stila i lokacije, koja će zasigurno impresionirati naše goste iz cijelog svijeta. Uvjereni smo da će ovaj poduhvat značajno da doprinese našem uspjehu u regionu i očara turiste koji traže nezaboravno iskustvo u planinskom odmaralištu – rekla je Dilek Sezer, viša direktorica razvoja u grupi “Accor” za premium, srednje i ekonomske brendove u Jugoistočnoj Evropi.

Luksuzni “Pullman Kolašin Breza” hotel sa 5 zvjezdica ima 144 sobe i 17 apartmana, sa čijih se intimno ušuškanih balkona ujutru pruža spektakularni pogled na planinske vijence, popodne uživa u suncu, a uveče u osmatranju zvjezdanog neba. Dizajn hotela crpi inspiraciju iz veličanstvenog planinskog pejzaža Crne Gore, harmonično spajajući moderne elemente sa rustičnim šarmom. Gosti će zasigurno uživati u upečatljivoj fasadi hotela, koja odražava okolne vrhove, kao i u visokokvalitetnom namještaju. Hotel ima izuzetne sadržaje, kao što su dva restorana sa terasom, lobby bar, spa i wellness centar, zatvoreni bazen, sale za sastanke, klub za djecu i tinejdžere, skijašnicu i podzemni parking. Hotelom “Pullman Kolašin Breza” će upravljati iskusna lokalna menadžment kompanija “Alpha Hotel Management”, uključena u mnoge značajne projekte, uključujući budući planinski hotel “Swissôtel” na Kopaoniku u Srbiji.

– Partnerstvo sa grupacijom “Accor” pruža kompaniji “CG Resort” ogromnu priliku da pozitivno utiče na cjelokupan ugostiteljski sektor u Crnoj Gori. Uvjereni smo da će ova saradnja biti vrlo uspješna. Zajedno ćemo ostvariti pun potencijal ovog izuzetnog poduhvata. Globalni resursi i operativni standardi svjetske klase koje nudi “Accor”, u kombinaciji s našim lokalnim znanjem, stvaraju idealnu osnovu za izgradnju istinski vrhunske destinacije. Radujemo se što ćemo gostima u hotelu “Pullman Kolašin Breza“ pružiti izvanredno iskustvo – rekao je Milić Peković, direktor razvoja kompanije “CG Resorts“.

Crna Gora, poznata po netaknutim prirodnim ljepotama i bogatom kulturnom nasljeđu, služi kao kulisa za “Pullman Kolašin Breza” hotel. Smješten u Kolašinu, najvećem skijaškom i planinskom centru u zemlji, hotel se nalazi između očaravajućih planinskih vijenaca Bjelasice i Sinjajevine, uz slikovitu rijeku Taru. Gleda na padine okružene šumama u kojima dominiraju stabla breze, po kojima je hotel i dobio ime. Gosti mogu da uživaju u različitim iskustvima tokom cijele godine, od avantura na otvorenom do uranjanja u živahnu kulinarsku i kulturnu ponudu regije. Lokacija hotela takođe omogućava lak pristup Nacionalnom parku “Biogradska gora” koji je pod zaštitom UNESCO-a, gdje se nalazi jedna od posljednjih preostalih prašuma u Evropi.

Lako pristupačna lokacija Kolašina omogućava dobru regionalnu povezanost preko razvijene mreže puteva i saobraćanjica. Pored toga, poboljšana infrastruktura Crne Gore, uključujući novoizgrađeni autoput koji povezuje Kolašin sa Podgoricom, glavnim gradom zemlje, povećava udobnost putovanja. Blizina hotela međunarodnom aerodromu Podgorica, udaljenom samo 80 km i dostupnom za 30 minuta vožnje novim autoputem, omogućava lak pristup glavnim evropskim destinacijama.

O “ACCOR” GRUPI

“Accor” je vodeća ugostiteljska grupa u svijetu koja nudi iskustva u više od 110 zemalja u 5.400 objekata, 10.000 lokala za hranu i piće, wellness objektima ili fleksibilnim radnim prostorima. Grupa ima jedan od najraznovrsnijih ugostiteljskih ekosistema u industriji, koji obuhvata više od 40 hotelskih brendova, od luksuznih do ekonomskih, kao i Lifestyle s Ennismore-om. “Accor” je posvećen preduzimanju pozitivnih akcija u smislu poslovne etike i integriteta, odgovornog turizma, održivog razvoja, širenja zajednice, te raznolikosti i inkluzije. Osnovan 1967. godine, “Accor SA” ima sjedište u Francuskoj i javno je kotiran na Euronext Paris (ISIN kod: FR0000120404) i na OTC tržištu (Ticker: ACCYY) u Sjedinjenim Državama. Za više informacija posjetite www.group.accor.com ili nas pratite na Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram i TikTok-u.

O “CG RESORT”

“CG Resort” d.o.o, podružnica “CG Investment” d.o.o, je privatno društvo osnovano sa ciljem razvoja hotelskih investicija u planinskom regionu i na primorju Crne Gore. Vizija kompanije je uvođenje jedinstvenog koncepta hotelskih objekata poznatih po vrhunskim uslugama i sadržajima „dom privatnosti i diskrecije“ koji će gostima pružiti nezaboravan boravak i osigurati njihovo zadovoljstvo. Cilj je da se ponudi osjećaj međunarodnog planinskog luksuznog hotela gdje „moderno susreće ruralno“, ispunjavajući potrebu gosta za mirom, prefinjenošću i planinskim osjećajem.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *