Portugalci otkazali feribot Bar-Brindizi, Barska plovidba najavljuje kupovinu broda

Dodajte komentar

Portugalska kompanija Tnitsea Shipping jednostrano je otkazala aranžman o uspostavljanju feribotske linije Bar-Brindizi putničkim brodom Lonion Star, saopšteno je juče iz “Barske plovidbe”. Aranžman je, kako je saopšteno, bio zaključen u maju.

“Po tom aranžmanu, “Barska plovidba* je trebalo da bude generalni agent u luci Bar za vremenski period od kraja juna do početka septembra”, navedeno je u saopštenju.

Dodali su da “Barska plovidba” intenzivno preuzima radnje i aktivnosti na pronalaženju rješenja za organizaciju feribotske linije, sa kojom bi se povezala Luka Bar sa Italijom, prenosi Bar info.

“Kako bi se u budućnosti preduprijedile slične situacije, naša kompanija očekuje od države Crne Gore, kao većinskog vlasnika, da na redovnoj skupštini akcionara, sazvanoj za 27. jun, usvoji predloženu odluku o davanju saglasnosti za nabavku ro-ro-putničkog broda”, saopštili su iz kompanije.

“Barska plovidba* će preko oficijelnog sajta i sredstava javnog informisanja obavjestiti javnost o svim budućim dešavanjima vezanim zarealizaciju feribotske linije sa Italijom.

Bar info

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *