Trajekt “Ruka pravde” od danas na liniji Kamenari – Lepetane

Dodajte komentar
Foto: RTCG

Trajekt „Ruka pravde“ od danas će prevoziti putnike i vozila na liniji Kamenari – Lepetane, najavljeno je iz Morskog dobra.

“Drugi, pored trajekta „Trideseti avgust“, u vlasništvu Crne Gore koji će naše preduzeće koristiti u poslovima prevoza vozila i putnika, je trajekt „Ruka pravde“. Planirano je da počne sa radom u četvrtak 22.06.2023. godine”, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Tim povodom organizuju događaj kojem će prisustvovati direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj, predsjednik Upravnog odbora Blažo Rađenović, predsjednik Vlade Dritan Abazović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, a na osnovu odluke Vlade Crne Gore, je odgovorno pristupilo preuzimanju trajektne linije, a samim tim i bavljenju pomorskim i priobalnim prevozom putnika. Shodno tome, preduzeće je adekvatno pristupilo pripremi turističke sezone, formirajući svoju sopstvenu flotu i to nabavkom
još jednog trajekta koji će u narednom periodu uz postojeću flotu, saobraćati na trajektnoj liniji Lepetane – Kamenari”, saopšteno je iz Morskog dobra.

Podsjetimo, trajekt “Ruka pravde” koji je nedavno u Grčkoj kupilo JP Morsko dobro uplovio je prije dva dana u Luku Zelenika, kako saznaje RTCG.

Ovaj 76 metara dug brod, star 23 godine je 17. juna isplovio iz Grčke luke Pirej, a prije toga stekao je državnu pripadnost Crne Gore.

Kako je ranije saopšteno iz Morskog dobra, Trajekt „Ruka pravde“ predstavlja dugoročnu investiciju i biće idealan i za uvođenje novih linija, kako navodi RTCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *