Dočekan prvi let Air Montenegra iz Bratislave

Dodajte komentar

Nacionalni avio prevoznik Air Montenegro je danas, 17. juna realizovao prvi redovni  let iz Bratislave za Podgoricu u okviru serije letova koji su planirani dva puta sedmično, odnosno četvrtkom i subotom do 23. septembra tekuće godine.

U saradnji sa Ambasadom Republike Slovačke, Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i Turističkom organizacijom Podgorice, putnike su dočekali predstavnici naših partnera i djevojke u crnogorskim nošnjama uz tradicionalnu crnogorsku dobrodošlicu.

Uspostavljanju avio linija između Podgorice i Bratislave, kao i letova između Tivta i Brna koji su započeli u četvrtak, 15. juna, prethodile su radionice održane krajem maja tekuće godine u Bratislavi i Brnu, na kojima su predstavnici Air Montenegra i NTO CG promovisali turističku ponudu Crne Gore u susret otvaranja ovih avio linija.

“Očekujemo da ćemo prevesti oko 3.500 putnika na ovoj relaciji na redovnim letovima u periodu od 17. juna do 23 septembra”, poručili su iz nacionalne avio kompanije.

Tokom prethodne godine u Crnoj Gori je, prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, registrovan dolazak 8 595 turista iz Slovačke, što je gotovo tri puta više u odnosu na 2021. godinu. Oni su ostvarili 46 306, što predstavlja rast od 182% u odnosu na 2021. godinu. Prva četiri mjeseca pokazuju rastuće trendove kada je u pitanju posjeta sa ovog tržišta, a Air Montenegro ističe da postoji sve veće interesovanje turista i biznis zajednice sa tržišta Slovačke za korišćenje usluga njihove kompanije i boravak u Crnoj Gori.

Imajući u vidu značaj tržišta Slovačke za turistički promet i produženje turističke sezone u Crnoj Gori, smatramo da je važno uvođenje avio linije Bratislava – Podgorica jer je Crna Gora zanimljiva avio destinacija za tržište Centralne Evrope.

Iz Aeodroma Crne Gore su poručili da će aerodromi u Podgorici i Tivtu ove godine biti povezani sa po oko 40 destinacija.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *