“Vektra Boka” i dalje odolijeva u sporu protiv države, stečaj opet izbjegnut

Dodajte komentar

Novi pokušaj otvaranja stečaja u “Vektri Boka” ponovo se pokazao kao neuspješan, jer je u dopunjenom izvještaju privremenog stečajnog upravnika konstatovano da je od momenta izrade prvobitnog nalaza bilo transakcija preko računa te kompanije. Pravni zastupnik “Vektre” Ranko Grbavac je na prethodnom ročištu upravo tražio da se dopuni izvještaj, tvrdeći da je bilo transakcija, što je, po njemu, dovoljan razlog da se odustane od uvođenja stečaja.

Za naredno ročište privremeni upravnik treba da utvrdi na šta se tačno odnose plaćanja koja su obavljena preko računa ove kompanije.

Na prethodnom ročištu Grbavac je tražio i prekid postupka do odluke Apela-, cionog suda po žalbi koju je kompanija uputila zbog privremene mjere sudije Višeg suda Suzane Mugoše, koja je odredila zabranu raspolaganja i korišćenja nepokretnosti koje se u katastru vode kao vlasništvo “Vektre Boka” ili sa pravom korišćenja na tu kompaniju. Ova odluka znači da se zaustavlja svaka dalja prodaja ili bilo kakva promjena prava nad ovom imovinom.

Sudija Privrednog suda Nemanja Popović odbacio je ove razloge, uz obrazloženje da nemaju uticaja na postupak.

Do sada je u postupku promijenjeno troje sudija i jedan privremeni upravnik, a Uprava prihoda i carina (UPC) tvrdi da plan reorganizacije nije ispoštovan i da je dug “Vektre Boka” premašio 1,5 miliona eura, zbog čega i traže uvođenje stečaja. Iz UPC tvrde i da kompanija koja je u vlasništvu Dragana Brkovića samo odu govlači proces. Postupak u kom se pokušavauvesti stečaj u ovu kompaniju traje već duže od dvije godine. Slična je situacija i sa drugom Brkovićevom kompanijom, “Vektrom Jakić”, u koju se takođe pokušava uvesti stečaj.

Naredno ročište zakazano je za 12. jul.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *