Slavni teniser Goran Ivanišević novi brend ambasador UNIQA SEE regije

Dodajte komentar

Novi brend ambasador UNIQA SEE regije, koju čine Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Bugarska, je najuspješniji hrvatski teniser i trener Goran Ivanišević. Slavni teniser se u novoj ulozi zaštitnog lica UNIQA osiguranja predstavio na konferenciji za novinare u hotelu “Kempinski” u blizini Umaga i tom prilikom je zahvalio Adelu Bahtanoviću, predsjedniku UNIQA SEE regije.

“Nisam očekivao da će se suradnja brzo desiti, kao i da će biti ovako spektakularno. Kad su u pitanju suradnje s brendovima, pažljivo biram s kim ću surađivati jer se moram osjećati kompatibilno s vrijednostima koje ću promovirati. Kod UNIQA osiguranja odmah me privukla njihova želja da svojim brojnim klijentima na ovim tržištima ponude ne samo najmodernije usluge, već i dodatne vrijednosti koje će im omogućiti bolji život. Kroz cijeli svoj život i karijeru jako dobro sam se upoznao s prednostima osiguranja jer život sportaša je neminovno, zbog napora kojima smo izloženi putujući i trenirajući, ispunjen brojnim rizicima. Obitelj i zdravlje su mi oduvijek bili prioritet i jedan od najvećih motiva za postizanje uspjeha u ovom sportu. Zato istinski vjerujem da kroz ovu suradnju mogu pomoći brojnim ljudima da osvijeste da im u očuvanju zdravlja, doma i općenito osjećaja sigurnosti u životu UNIQA osiguranje može biti odličan partner”, kazao je Ivanišević, koji je ugovor o saradnji sa UNIQA osiguranjem potpisao na tri godine.

Dodaje da se pozivu UNIQA osiguranja da postane ambasador brenda u regiji jugoistočne Evrope odazvao prepoznavši u UNIQA osiguranju vrijednosti koje dijeli i živi, kao što su zajedništvo, lična odgovornost, jednostavnost i integritet.

Adel Bahtanović, predsjednik UNIQA SEE regije, kaže da je izuzetna čast sarađivati sa velikim sportistom kao što je Goran Ivanišević.

“Hvala Goranu što je pristao na naš poziv i što se odlučio da bude dio UNIQA porodice. Lično sam pratio Gorana kao tinejdžer, i tu je kroz cijeli moj život. Čast mi je i zadovoljstvo sklopiti suradnju s velikim sportašem, trenerom, no prije svega čovjekom koji je ostavio golem trag u sportskoj povijesti, ne samo sjajnim rezultatima, već i po snažnom karakteru. Mislim da nismo mogli izabrati bolju osobu za regionalnog ambasadora. Goran je jedan od najvećih sportskih uzora na ovim prostorima i siguran sam da ćemo uz njegovu podršku lakše ostvariti naše ambiciozne ciljeve: postati jedan od top tri igrača na tržištu, udvostručiti broj klijenata, ostvariti vrhunsko zadovoljstvo naših klijenata i zaposlenih te ulagati u održivi razvoj i zajednicu”, ističe Bahtanović, koji je slavnom teniseru simbolično uručio policu UNIQA dodatnog zdravstvenog osiguranja.

“Goran je planetarno poznat po svom servisu, mi isto to želimo postići s našim uslugama, a ovako će se naš ambasador moći iz prve ruke uvjeriti da svojim klijentima pružamo više od osiguranja da smo tu za njih u svakoj životnoj situaciji. Suradnjom s legendarnim Goranom Ivaniševićem koji je prepoznatljiv u svim zemljama regije i koji najbolje utjelovljuje misiju UNIQA brenda da bude pozitivna, utjecajna snaga u društvu, zajedno ćemo se moći još snažnije posvetiti pružanju dobrobiti svim našim klijentima i zajednici”, objašnjava Bahtanović.

Dodaje da će Goran Ivanišević u naredne tri godine biti uključen u sve kampanje, promocije brenda i ključnih proizvoda u SEE regiji, a učestvovaće i u inicijativama koje će UNIQA organizovati za pomoć i doprinos zajednici i odgovornom ponašanju.

“Kao što je Goranova uloga trenera nezamisliva bez povjerenja i razumijevanja između trenera i igrača, tako i uloga osiguratelja podrazumijeva pružanje podrške i sigurnosti svim svojim klijentima. Takav odnos uzajamnog povjerenja i podrške sažet je u sloganu UNIQA brenda ‘Živimo bolje zajedno'”, kazao je Bahtanović.

Goran Ivanišević ispisao je hrvatsku tenisku istoriju kao jedini Hrvat koji je osvojio Wimbledon i 2021. godine postao član Međunarodne teniske kuće slavnih. Tokom karijere Ivanišević je ostao zapamćen, osim po snažnom i nepredvidivom servisu, po iskrenosti i harizmi koje su obilježile njegovu igračku, ali i trenersku karijeru.

Rast

Grupa zemalja koje čine UNIQA SEE u 2022. zabilježila je snažan dvocifreni rast od 11,6 odsto i izvrstan tehnički profit, nadmašujući tržište osiguranja.

Regija jugoistočne Evrope treća je po veličini grupacija u UNIQA grupi, s godišnjom zaračunatom bruto premijom većom od 270 miliona evra, ima oko 1.700 zaposlenih i preko dva miliona klijenata.

UNIQA radi na pozicioniranju u regiji kao pouzdan partner za retail, korporativne i bankovne klijente.

Kako bi razvila moderna rješenja koja mogu odgovoriti na zahtjeve klijenata, UNIQA ulaže u nove i inovativne tehnologije te u najbolje talente u svojoj raznovrsnoj zajednici zaposlenih. Sa svojim savremenim programima životnih i neživotnih osiguranja prati svjetske trendove u svijetu osiguranja i kontinuirano osigurava nove, napredne proizvode i usluge.

Svojim klijentima nudi moderne proizvode koji su dostupni i klijentima najrazvijenijih država Evrope. Dodaje nove vrijednosti svojim uslugama i proizvodima, kako bi se najbolje uklopili u njihove potrebe, nastojeći svakom klijentu poboljšati život.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *