Danijela Gačević na čelu CEFTA Sekretarijata

Dodajte komentar

Ekonomistkinja Danijela Gačević preuzela je poziciju vršiteljke dužnosti direktora CEFTA i na tom mjestu zamijeniće dosadašnjeg čelnika te organizacije, Emira Đikića.

Sa više od 15 godina iskustva u oblasti međunarodne trgovine, Danijela Gačević u svoju novu ulogu donosi bogatu stručnost i dokazane rezultate. Obavljajući različite funkcije, stekla je veliko znanje i praktično iskustvo u nacionalnim, regionalnim i međunarodnim trgovinskim okvirima, a prije imenovanja na ovu poziciju bila je viši savjetnik za trgovinske olakšice u CEFTA Sekretarijatu.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici gdje je i stekla diplomu mastera iz oblasti međunarodnih odnosa. Svoje stručno znanje nadogradila je kroz brojne specijalizovane programe i obuke, a bila je i savjetnica u Ministarstvu ekonomije Crne Gore i učestvovala, između ostalog, u pregovorima o slobodnoj trgovini između naše i drugih zemalja. Tokom svog karijernog puta, bila je i dio tima Svjetske trgovinske organizacije.

Imenovanje Gačević predstavlja siguran kontinuitet u promociji i razvoju slobodne trgovine i jačanju regionalne ekonomske saradnje.

„Ostajemo posvećeni olakšavanju trgovine u CEFTA regionu i jačanju konkurentnosti ekonomija CEFTA potpisnica. Na tom putu, dragocjeno će biti iskustvo koje novimenovana vršiteljka dužnosti direktora posjeduje, a koje će, sigurni smo, biti dodatan zamajac u smanjivanju trgovinskih barijera i usklađivanju trgovinskih politika sa evropskim standardima“, poručili su iz CEFTA Sekretarijata.

Kako je saopšteno, Gačević će biti vršiteljka dužnosti direktora CEFTA Sekretarijata do izbora novog direktora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *