Za zakup kućica na Adi stiglo pet ponuda

Dodajte komentar
Foto: Ulcinjska rivijera

Na oglas hotelsko-turističko preduzeće (HTP) “Ulcinjska rivijera” za davanje u dugoročni zakup na 25 godine 34 kućice na Adi Bojani po početnoj cijeni od 1,39 miliona eura sa uračunatim PDV-om pristiglo je ukupno pet ponuda

To je “Vijestima” potvrdio predsjednik Odbora direktora te državne firme Simo Dedić, dodajući da će ponude biti otvorene u narednih nekoliko dana i da za njihovo vrednovanje trebaju da formiraju Komisiju.

Odluku o davanju te imovine u zakup donio je Odbor direktora državne firme 9. maja, dok je javni poziv objavljen 11. maja sa rokom postavljanja ponuda od sedam dana. Traženo je da ponuđač dostavi detaljno idejno rješenje za turističko naselje u kojem posebnu pažnju treba posvetiti tome da se zadrži postojeći gabarit objekata. Zbog toga je javnost reagovala navodeći da ovo izaziva sumnju da je naručilac poznat i da se pokušava otuđiti imovina pred izbore, nakon čega je dostavljanje ponuda produženo do 5. juna.

Iz menadžmenta državne kompanije su poručili da oni nemaju para za ovu sanaciju koja bi koštala oko pet miliona eura i da novcem od zakupa planiraju da renoviraju ostatak tradicionalnih kućica na Adi Bojani.

“Početna cijena zakupa je 1,39 miliona eura sa uračunatim PDV-om, koji bi se isplaćivao u godišnjim ratama koje će se definisati ugovorom. Ako tokom trajanja zakupa dođe do privatizacije “Ulcinjske rivijere”, ugovor se smatra raskinutim automatski dok zakupac ima pravo na povraćaj novca za preostali neiskorišćeni period zakupnine koji bi dogovorio sa potencijalnim zakupcem”,definisano je u javnom pozivu.

Navedeno je da je zakupac u obavezi da “Ulcinjskoj rivijeri” nakon isteka ugovora prepusti renovirane apartmane.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *