Embraer E-190 četvrti avion u floti Air Montenegro započeo saobraćaj

Dodajte komentar

Od 1. juna u floti crnogorskog avioprevoznika se nalazi jos jedan avion iz porodice Embraer i to E -190 sa 104 sjedista.

Uz postojeća dva Embraera 195 i jedan Airbus 320, to je 4 vazduhoplova sa ukupno 500 sjedišta s kojima ce “Air Montenegro” obavljati saobraćaj tokom ljetnje sezone 2023. Avion je u formi ACMI aranžmana zakupljen od kompanije Wind Rose.

Već prvog dana je obavio letove iz Tivta za Prag i Beograd.

Tokom juna Air Montenegro će obavljati 25 letova dnevno iz Tivta i Podgorice ka planiranih 16 destinacija.

“Sadašnje stanje prodaje kapaciteta, popunjenost letova i srednja prodajna tarifa potvrdjuju optimizam da će ovo biti rekordna godina u poslovanju nacionalnog prevoznika i da će plan od blizu pola miliona prevezenih putnika biti ostvaren. Imajući u vidu da je pred nama puna – visoka turistička sezona, a u interesu turističke i komplementarne privrede, građana i države, smatramo da je uvođenje četvrtog aviona od višestrukog značaja”, navodi se u saopštenju kompanije.

Iz nacionalnog avio prevoznika su podsjetili da će „Air Montenegro“  u toku 2023.godine godine saobraćati na redovnim avio linijama ka Beogradu, Ljubljani, Banja Luci, Frankfurtu, Cirihu, Parizu, Lionu, Nantu, Kopenhagenu, Pragu, Istanbulu, koje je obavljao u prethodnoj godini, i po prvi put prema Bratislavi, Brnu, i Sarajevu.

“Pored novih čartera za zemlje Baltika, koji saobraćaju sa aerodroma Tivat, iz Podgorice imamo nove čartere za Ržešov u Poljskoj. Čarter serije letova obavljat će se, kao i prethodne godine, ka Jerevanu, Kairu, Katovicama, u periodu od juna do septembra, dok su čarteri iz Tel Aviva započeli saobraćaj u martu i trajaće do oktobra tekuće godine”, zaključili su u saopštenju.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *