Morsko dobro kupilo trajekt, planiran zakup još jednog

Dodajte komentar

Morsko dobro kupilo je još jedan trajekt koji je većih kapaciteta od postojećih, dok je planirano iznajmljivanje još jednog plovila za prevoz putnika i vozila na liniji Kamenari – Lepetani, saopštila je Sandra Škatarić iz Morskog dobra.

Ona je u emisiji “Mreža”, na Televiziji Crne Gore, kazala da se pri raspisavnju tendera za kupovinu trajekta vodilo računa o specifičnostima trajektnih prilaza u Kamenarima i Lepetanima.

Škatarić je navela i da će novi trajekt biti mnogo većih kapaciteta nego što su plovila koja sada saobraćaju na toj liniji.

– Morsko dobro je obezbijedilo sredstva za nabavku odnosno kupovinu tog trajekta – kazala je Škatarić i dodala da je ugovor danas potpisan.

Kako je rekla, Morsko dobro je okončalo tendersku proceduru i danas je objavljen ugovor sa ponuđačem koji će da izvrši isporuku trajekta.

– Tako da je ugovor zaključen danas – saopštila je Škatarić i poručila da će o narednih dana biti saopšteni i detalji oko početku saobraćanja tog trajekta.

Ona je podsjetila da je iznajmljen jedan trajekt od Pomorskog saobraćaja, a kako je kazala, Morsko dobro planira da uzme u zakup još jedno plovilo.

Morsko dobro je, prema riječima Škatarić, od Pomorskog saobraćaja preuzelo 41 radnika.

– To je šest kapetana i tri bivša kapetana Pomorskog saobraćaja, kao i osam upravitelja stroja, 12 mornara, tri kontrolora i jedan čistač. Ovo ne ograničava budući kadrovski plan Morskog dobra – saopštila je Škatarić i dodala da su i ostali radnici pozvani da dostave svoje CV-ije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *