Privredni sud ponovo će odlučivati o korištenju morske obale na Verigama

Dodajte komentar

Privredni sud je, na sjednici vijeća održanoj juče, donio odluku kojom je usvojio prigovor predlagača obezbjeđenja, te ukinuo rješenje Privrednog suda od 31.03.2023. godine i predmet vratio na ponovni postupak prvostepenom sudu.

“Rješenjem Privrednog suda odbijen je predlog predlagača obezbjeđenja “Pomorski saobaraćaj” DOO Herceg Novi za određivanje privremene mjere, kojom je traženo da se naloži protivniku obezbjeđenja Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, da predlagaču obezbjeđenja omogući neometano korišćenje dijela morskog dobra radi obavljanja djelatnosti linijskog trajektnog pomorskog saobraćaja na relaciji Kamenari- Lepetani po osnovu Ugovora o korišćenju morskog dobra i Aneksa ugovora o korišćenju morskog dobra te da se isti oslobodi od lica i stvari”, navodi se u saopštenju Privrednog suda.

Odlučujući o prigovoru predlagača obezbjeđenja, Vijeće Privrednog suda Crne Gore je utvrdilo da prvostepena odluka ne sadrži jasne razloge o prirodi potraživanja koje se obezbjeđuje, kao i da sud nije ispitao i o tome dao razloge u pogledu zakonitosti raskida ugovora, odnosno da li su povrijeđene odredbe ugovora vezano za raskid.

“Takođe Vijeće je utvrdilo da prvostepeni sud nije dao razloge u dijelu ispunjenosti drugog uslova za određivanje privremene mjere a koji se odnosi na vjerovatnoću postojanja opasnosti. Prvostepenom sudu je naloženo da u ponovnom postupku otkloni nedostatke na koje je Vijeće ukazalo i da ponovo cijeni ispunjenost zakonskih uslova za određivanje privremene mjere, nakon čega će biti u mogućnosti da donese pravilinu i zakonitu odluku”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo, “Pomorski saobraćaj” tražio je prekidanje spora pred Privrednim sudom koji je protiv njih pokrenulo “Morsko dobro”, koje traži naplatu 50.700 eura za korišćenje obale u Tivtu i Herceg Novom dok se ne završi spor pred Upravnim sudom, jer su ta dva spora u korelaciji.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *