Opština Bar uplatila novac za eksproprijaciju na Maljeviku

Dodajte komentar

Opština Bar uplatila je sredstva neophodna za eksproprijaci ju zemljišta na Maljeviku u Sutomoru, čime je ispunila sve svoje predviđene obaveze na tom projektu. Iz Opštine Bar je saopšteno da su time, nakon prethodne realizacije dijela obaveza tokom 2021. godine, stvoreni svi preduslovi da se krene sa jednom od najvećih investicija u oblasti razvoja turizma na teritoriji barske opštine.

“To je naročito važno za razvoj spičanskog kraja i pol itiku ravnom j ernog razvoj a svih dijelova grada, kao prioriteta lokalne uprave”, navodi se u saopštenju.

Sredstva su, kako se dodaje, uplaćena na osnovu odluke Ministarstva finansija o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju nepokretnosti u Sutomoru na lokaciji Maljevik, u cilju izgradnje saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom koja je predviđena, a koja je preduslov za otpočinjanje realizacije izgradnje turističkog kompleksa na Maljeviku.

Opština Bar iskazuje zahvalnost svima koji su pružili doprinos da se ova problematika riješi ažurno, na najkvalitetniji način i u najboljem interesu lokalne zajednice, građana i ukupnog napretka i daljeg ubrzanog razvoja Bara, ali i šire turističke ponude cijele države.

“Uvjereni smo da će ovaj prioritetni projekat ubrzo potvrditi svoj kvalitet i zajedno sa svim drugim razvojnim investicijamau oblasti turizma na teritoriji Bara, koje su vri jed ne preko 200 miliona eura, pružiti novi zamah razvoju naše opštine”, zaključuje se u saopštenju.

Vlada je prošle sedmice pokrenula priču o Maljeviku. Usvojila je odluku o eksproprijaciji i najavila da je to jedina prepreka za realizaciju projekta vrijednog pola milijarde. Sada su na potezu investitori. Prije 16 godina je potpisan ugovor sa ruskom firmom Sonuba, ali se od tada nije ni krenulo sa projektom.

Dan

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *