Dedić: Izdajemo zapuštene objekte koji nijesu u funkciji

Dodajte komentar

HTP ,,Ulcinjska rivijera“ objavila je 9. maja oglas kojim na 25 godina nudi 23 kućice u najam za 136 eura mjesečno. Ukupna cifra bila bi 1,39 miliona eura, što je 136 eura po objektu mjesečno. Oglas je objavljen po odluci borda, a ponuđači imaju sedam dana da dostave ponude i detaljno idejno rješenje za turističko naselje.

Predsjednik borda Ulcinjske rivijere Simo Dedić kazao je Pobjedi da u javnosti kruže neprovjerene informacije i da nije tačno da se radi o kućicama koje koriste turisti, već o zapuštenim objektima koji 30 godina nijesu u funkciji i prijete da se sruše.

– Procijenjeno je da za njihovo renoviranje treba pet miliona eura. S obzirom na to da HTP ,,Ulcinjska rivijera“ ne može ta sredstva obezbijediti iz sopstvenih izvora odlučeno je da bi davanje pod zakup pozitivno uticalo na naše finansijske rezultate, ali i na ambijent Ade Bojane – tvrdi Dedić.

Precizira da su u oglasu navedene katastarske parcele montažnih kućica i svako se preko Geoportala može informisati o kojoj je lokaciji i kojim objektima riječ.

– Ideja je da se te kućice valorizuju i da se novcem od njihovog izdavanja renoviraju tradicionalne kućice na Adi Bojani, s obzirom na to da je 15 tih kućica, koje su zakupili Poljaci, ove godine vraćeno ,,Ulcinjskoj rivijeri“, a raskinut je i ugovor o zakupu auto-kampa Neptun, jer nije ispoštovan – objasnio je Dedić.

Ističe da su i raniji oglasi za zakup kampa i kućica, koje su iznajmili Poljaci, bili oročeni na sedam dana.

– Ne vidim šta je tu sporno, jer se u ovoj fazi ne traži bankarska garancija,

tako da svako može konkurisati. Ukoliko bude potrebe i zahjeva rok se može produžiti – kazao je Dedić i objašnjava da će se, ako u toku trajanja zakupa dođe do privatizacije ,,Ulcinjske rivijere“, ovaj ugovor smatrati automatski raskinutim.

Udruženje ,,Srcem za Adu“ I DUA sumnjaju u ispravnost tendera

Udruženje za zaštitu Ade Bojane ,,Srcem za Adu“ zahtijeva poništenje ili drastično produženje oglasa, kako bi se obezbijedilo transparentno i ravnopravno nadmetanje.

– Rok od sedam dana izaziva ozbiljnu sumnju da je naručilac već poznat i jasno govori da upravi HTP ,,Ulcinjska rivijera“ nije cilj da dobije najbolje rješenje za rizort, već da po hitnom postupku otuđi dragocjenu državnu imovinu pred izbore – navode iz ovog udruženja I izražavaju nezadovoljstvo što su u godini, kada se obilježava 50 godina od osnivanja nudističkog centra FKK „Ada Bojana“, građani prvi put u istoriji ostrva dobili masovni koncert narodne muzike za 1. maj, koji je završen tučama i povrijeđenima u bolnici.

Pozvali su vladu da hitno zaustavi ovaj sporni oglas i otvori javnu raspravu vezanu za budućnost ostrva koje treba razvijati u skladu sa najvišim svjetskim standardima održivog turizma 21. Vijeka.

Sumnju u ispravnost tendera izrazila je I Demokratska unija Albanaca, navodeći da se “ulcinjski biser sramno dodjeljuje sumnjivom tenderskom procedurom.

-Ni u jednom trenutku nije definisana svrha iznajmljivanja ovih bungalova, nisu definisana prava I obaveze obje strane, niti uslovi I kriterijumi prijave – navode iz DUA, kojima je posebno sumnjiv posao koji se započinje mjesec prije parlamentarnioh izbora.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *