“Budvanska rivijera očekuje rekordne prihode u posljednjih 20 godina”

Dodajte komentar

“Budvanska rivijera” se nalazi u procesu pune stabilizacije i 2022. godina je poslije dvije godine završena u plusu, a rezultati iz aprila i maja ove godine upućuju na to da će ova godina po prihodima biti možda i najveća u istoriji, naravno u periodu od posljednjih 20 godina, kazao je u emisiji “Link” Radija Crne Gore predsjednik odbora direktora HG “Budvanska rivijera” Mijomir Pejović. Istakao je da pozdravlja korake Vlade Crne Gore ka otvaranju Svetog Stefana i kao i njihovo insistiranje na poštovanju Ustava i zakona.

“Sve nas je duboko potresla tragedija koja se desila u Srbiji i mi smo kao menadžment razmišljali da li bu mogli na bilo koji način da ublažimo sav taj period nakon toga što se desilo i odlučili da kontaktiram Ministartsvo prosvjete Srbije i bićemo na raspolaganju za sve ono koji su bili direktno ili indirekto suočeni sa tragedijom koja se desila i da na jedan mali čin solidarnosti u tom postraumatskom periodu koji svi oni preživljavaju omogućimo i vjerujem da će boravkom kod nas makar na mali period uspjeti da skrenu misli sa svega ono što ih posljednjih dana preokupira”, kazao je Pejović.

Kada su u pitanju događaji iz 2021. godine na prostoru Svetog Stefana, svi smo svjedoci da ni Budvanska rivijera ni država Crna Gora nemaju nikakve veze.

“Svi smo svjedoci bili da su građani Svetog Stefana na svoj način izražavali revolt i to je bio individualan čin i nije bio podstaknut od bilo koga. Nakon toga Adrijatik Propertis kod Privrednog suda zatražio određivanje privremene mjere u odnosu na državu i “Budvansku rivijeru” i taj njihov zahtjev je uvažio sudija Jovanić za kojeg znamo gdje se danas nalazi što je negdje i potvrda toga kako je radio. Na našu žalbu Privredni sud je oborio ovo rješenje i mi smo dokazali da nismo preduzeli bilo kakve radnje kojima je nanijeta šteta ili se nanosi šteta protivniku predlagača”, kazao je Pejović.

Istakao je da do današnjeg dana nisu dobili još uvijek potvrdu da je uložena žalba u pomenuto rješenje.

“Hoću da vjerujem da i najnovije informacije Vlade Crne Gore i sastanak sa zakupcima Svetog Stefana vode u jednom pravcu smirivanja situacije koja se tamo odigrava već u protekle dvije godine i da će negdje otvaranje Svetog Stefana i hotela Miločer dati još jedan dodatan impuls sezoni 2023. koja će po svim dosadašnjim najavama biti rekordna sezona”, naveo je Pejović.

Kazao je da samim tim što je jedan od simbola turizma iz bivše Jugoslavije zatvoren već treću godinu, nema nikakve dileme da smo mi kao društvo i država bili na gubitku.

“Pozdravljam korake Vlade Crne Gore ka otvaranju “Svetog Stefana” i njihovo kao i naše insistiranje na poštovanju Ustavu i zakona”, naveo je Pejović.

Istakao je da kada je u pitanju slučaj Saše Radevića, da je prvi korak vezan za inspekciju rada završen.

“Sledeći korak na koji zakon obavezu “Budvansku rivijeru” je pokretanje tužbe za povraćaj otpremnine jer ista nije u skladu sa Kolektivnim ugovorom “Budvanske rivijere”. Kolektivni ugovor predviđa da zaposlenom koji radni odnos prestaje na osnovu pisanog sporazuma koji je sproveden po javnom pozivu ili ako je iniciran od strane poslodavca pripada u konkretnom slučaju za rad od pet do deset godina pripada osam prosječnih zarada”, kazao je Pejović i dodao da smatraju da imaju puno pravo na sudu da odbrane ono što je njihov interes i da očekuju da se vrati ta otpremnina.

Pejović je istakao da izuzev kredita koji je “Budvanka rivijera” uzela prošle godine za rekonstrukciju dva bloka u Slovenskoj plaži nije više bilo.

“Što se tiče sveobuhvatne situacije “Budvanska rivijera” se nalazi u procesu pune stabilizacije i 2022. godina je poslije dvije godine završena u plusu. Mi smo već danas prebacili šestomjesečni plan za ovu godinu i se ukazuje na to da ćemo ovu godinu završiti sa sedmocifrenim profitom. Koliki će on biti ja to ne mogu u ovom trenutku da tvrdim ali podatak da smo u aprilu imali 65 odsto veći promet nego u aprilu prošle godine, da je maj još bolji od tog rezultata upućuje na to da će ova godina po prihodima biti možda i najveća u istoriji “Budvanske rivijere”, naravno u periodu od posljednjih 20 godina”, kazao je Pejović.

(RTCG)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *