Potpisan “Sporazum o povlašćenom korišćenju usluge trajektnog prevoza”

Dodajte komentar

Danas je u Herceg Novom potpisan “Sporazum o povlašćenom korišćenju usluge trajektnog prevoza” između Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i opština Herceg Novi i Tivat.

Direktor JP Morsko dobro, Mladen Mikijelj je na svečanosti podsjetio da se tranzitni period završio ovog petka, nakon dva mjeseca i 20 dana i da je uspostavljen redovan servis trajektnog prevoza.

“Od sutra će građani Herceg Novog i Tivta imati mogućnost da plaćaju jeftiniju kartu, umjesto dosadašnjih pet eura koja su išla u budžet privilegovanih pojedinaca, cijena karte iznosiće tri eura a novac će ići u državni budžet. Ta sredstva će se kroz projekte i investicije vraćati upravo u ove dvije opštine,” kazao je Mikijelj.

Zadovoljstvo ovakvom saradnjom je izrazio i predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, te ukazao koliko je uvođenje trećeg trajekta umanjilo saobraćajne gužve.

“Mi ćemo se zalagati i u narednom periodu da se Herceg Novi i Tivat što brže povežu podvodnim tunelom ili mostom. Ako je 200 miliona eura izvučeno prethodnih 20 godina odavde, od toga smo mogli napraviti dva mosta ili podvodna tunela, te bi danas imali mnogo brži i protočniji saobraćaj,” napomenuo je Katić.

I tivatska strana je zadovoljna postignutim sporazumom kojim će građani Tivta i Herceg Novog imati značajne benefite.

“Na ovaj način je odbranjen javni interes od strane lokalnih uprava u Boki i Morskog dobra. Sada se otvaraju mnoge mogućnosti za podršku lokalnoj zajednici kroz čitav ovaj projekat, a prvi benefit su jeftinije karte za trajektne linije za građane Herceg Novog i Tivta,” kazao je predsjednik opštine Tivat, Željko Komnenović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *