Radović konačno “odletio”, Anžur novi direktor

Dodajte komentar

Dva i po mjeseca nakon što je Uprava za inspekcijske poslove (UIP) utvrdila da je Saša Radović nezakonito imenovan za izvršnog direktora “Tu Montenegra”. Vlada ga je, na predlog odbora direktora te kompanije, smi jenila i na njegovo mjesto i menovala Slovenca Marka Anžura.

Bivši izvršni direktor i predsjednik Odbora direktora “Adrija ervejsa” (od 2012. do 2016. godine) izabran je na konkursu koji je sproveden preko Zavoda za zapošljavanje, takođe na predlog odbora direktora. m Dan je odmah po završetku intervjua sa kaididatima objavio da će Anžur biti predlog odbora direktora za novog direktora. Razrješenje Radovića i imenovanje Anžura nije bilo na kadrovskoj komisiji već je išlo direktno ka Vladi iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).

Vlada je usvojila i ugovor sa Anžurom, prema kojem će on primati platu od 3.500 eura. uvećanu za minuli staž, i imaće 1.000 eura troškova za stan i odvojeni život. Imaće pravo na službeno vozilo. telefon i službenu bankovnu karticu, uz uputstvoza njeno korišćenje. shodnopropisimaudruštvu. Takođe, po ugovoru ima pravo na godišnji bonus u visini od četiri mjesečne neto ugovorene zarade izvršnog direktora u slučaju pozitivnog EBITDA. odnosno, imaće pravo na 14 hiljada eura bonusa ako kompanija bude imala profit pri je nego što se oduzmu kamata, porez na dobit i amortizacija. Ugovorom nije predviđena otpremnina za Anžura.

“Dan” je prošle sedmice objavio da je Odbor direktora “Tu Montenegra” uputio predlog Vladi da Anžur bude novi direktor. Takođe smo pisali i da se u krugovima upoznatim sa dešavanjima u nacion alnoj avio-kompaniji spominje da je konkurs nam ješten i da za to postoje dokazi u vidu snimljenih razgovora više članova uprave. Prema nezvaničnim informacijama “Dana, tim povodom je podnesena prijava protiv N.N. lica jer je u pitanju nezakonito ili neovlašćeno snimanje. Ono što je poznato odranije jeste da su dva člana odbora direktora i dojučerašnji vršilacdužnosti izvršnogdirektora Saša Radović uoči raspisivanja konkursabili u Sloveniji, gdje su se, prema nezvaničnim informacijama, i susreli sa Anžurom. Oko svega navedenog slali smo pitanja “Tu Montenegru”, Vladi i MKI, ali odgovore nismo dobili.

Premijer Dritan Abazović kazao je da su imali određene probleme, “medijski opravdane ili neopravdane” u vezi sa direktorom Sašom Radovićem. Kako je “Dan” ranije objavio, Radović je kum ministarke Ane Novaković Đurović i to je bio jedan od glavnih razloga za njegovo imenovanje.

Zahvaljujemo prethodnom direktoru. Dobili smo čovjeka koji nije iz Crne Gore, da probamo malo sa strancima rekao je Abazović na sjednici Vlade.

Aukcijom emisionih kredita sakupili 9,25 miliona

Vlada je usvojila predlog odluke o alokaciji sredstava prikupljenih sprovođenjem javne aukcije za dodjelu emisionih kredita za 2022. godiiu. Ministarka Novaković Đurović je pojasnila da su prodajom emisioiih kredita prikupljena sredstva u iznosu od 9,25 miliona eura.

Sredstva se stavljaju na raspolaganje Eko fondu, koji nože raspolagati njima u iznosu od 7,8 miliona, dok je preostali iznos 1,38 miliona. U skladu sa uredbom, ova sredstva mogu se koristiti ja unapređenje životne sredine, podsticanja i izgradnju OIE i podsticanje inovacija. U skaldu s tim, Komisija je predložila da se 4,1 milion eura izdvoji za podsticanje izgradnje OIE, za zaštitu životne sredine 2,66 miliona eura, a za podsticanje inovacija 1,1 milion kazala je Novaković Đurović.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *