Četiri prioriteta za dobar balans između posla i života

Dodajte komentar

Lako je zaglaviti između zahtjeva na poslu i zanemarivanja zdravlja i porodice. Ali da biste dali najbolje od sebe i efikasno vodili kompaniju, ključno je napraviti prioritete u ravnoteži između posla i privatnog života i voditi računa o sebi.

Evo nekoliko savjeta za održavanje zdrave ravnoteže između posla i privatnog života.

Postavite granice: Možda volite da radite non-stop i budete na raspolaganju u svakom trenutku, ali to može brzo dovesti do izgaranja i iscrpljenosti. Razmislite o kupovini slušalica kojim ćete ograničiti nivo buke i ujedno blokirali smetnje, ali i signalizirali kolegama da ste fokusirani na posao. Ovo vam može pomoći da stvorite jasne granice i zadržite fokus tokom dana.

Pravite pauze: Važno je da pravite redovne pauze tokom dana kako biste „napunili baterije“ i ponovo fokusirali. Razmislite o kupovini visokog stola ili ergonomske kancelarijske stolice kako biste podstakli tijelo na dobro držanje i smanjili fizički napor tokom dugih radnih sati.

Vodite računa o sebi: Redovno odvajajte vrijeme za aktivnosti koje podstiču vaše tijelo i um, kao što su vježbanje, zdrava ishrana i opuštanje. Razmislite o aplikaciji koja prati fizičku aktivnost ili pomaže u meditaciji što vam može pomoći da ostanete na pravom putu ka svojim zdravstvenim ciljevima.

Povežite se sa voljenim osobama: Održavanje jakih veza sa porodicom i prijateljima je ključno za dobro zdravlje i raspoloženje. Razmislite o kupovini visokokvalitetnog softvera za kameru ili video konferencije kako bi virtualni sastanci s onima koji vam nisu blizu bili realističniji i prisniji.

Samo kada dajete prioritet onome što će izbalansirati vaš poslovni i privatni život, te kada vodite računa o sebi, možete dati najbolje od sebe da bi bili pravi i efikasno kao rukovodioci. Zato odvojite trenutak i razmislite o vlastitom zdravlju i dobrobiti, i obavežite se da će vam zdravlje zaista biti prioritet.

BlueSteps/Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *