Pet savjeta kako da preživite povratak na posao poslije mini odmora

Dodajte komentar

Mini odmor od četiri dana je gotov, pa iako to nije previše, – mnogo je dana bez rutine koja se, izgleda, lako izgubi.

Zato nam je današnji dan svima težak – treba se vratiti u uobičajenu radnu rutinu. Naš položaj dodatno otežava činjenica da je uskoro još jedan, ovakav sličan, mini odmor, ali između ova dva, mora se nešto i raditi. Drugim riječima, vraćanje na posao je neizbježno.

Stoga, ako vas je dočekalo brdo mejlova i nezavršenog posla, presaberite se, da ne biste „izgorjeli“ još prvog dana.

Evo nekoliko savjeta kako da se postepeno priviknete na posao danas, a koji vam mogu pomoći i poslije svakog odmora.

1. Ako možete, ostanite da radite od kuće

Svakome je potrebno neko vrijeme da se „vrati u realnost“. Ako možete, uzmite dan ili dva poslije odmora/putovanja da se relaksirate kod kuće i organizujete prije nego što opet krenete na posao. Fokusirajte se na to da se vaš um prilagodi. Ako to ne uradite, suočićete se sa velikim stresom na poslu.

2. Isplanirajte polako vaš povratak na posao

Počnite sa starijim projektima i zadacima koje niste završili prije odlaska na odmor. Možda će vam biti primamljivo da odmah „uskočite“ u nove projekte, ali je naš savjet da ipak to ne radite. Počnite od manjih zadataka, jer ćete na taj način da steknete samopouzdanje. Zapamtite – korak po korak!

3. Ponesite „djelić odmora“ sa vama

Suveniri su prave male uspomene koje vas mogu podsjetiti na to da je ok odmoriti se i uživati u životu. To može biti neka sitnica, fotografija, čak i miris koji vas podsjeća na odmor. Na taj način stvarate dobru energiju u vašoj kancelariji.

4. Imajte novu perspektivu

Možda ste bili frustrirani zbog nekog zadatka prije odmora, jer niste znali kako da mu priđete i kako možete da ga riješite. Odmor vam može otvoriti nove vidike. Najbolje ideje i najlakša rješenja su ispred nas, a do njih možemo doći ako smo opušteni i rasterećeni.

5. Pravite pauze tokom radnog dana

Nemojte da dozvolite da vas krivica zbog odsustva dovede do izgaranja. Niko od vas ne traži „brz i jak tempo“ odmah od prvog dana. Pravite pauze od 10 minuta na svaka tri sata kako biste se opustili i povratili energiju. Fokusirajte se na jednu stvar, ne širite posao na više strana.

BIZLife

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *