Mikavica (UPCG): Politika mora biti u službi privrede

Dodajte komentar

Unija poslodavaca je dobila novo rukovodstvo, za predsjednika je izabran privrednik Slobodan Mikavica, dok će skupštinom predsjedavati Slaviša Šćekić. Obećavaju da će Crna Gora primat dati ekonomiji, a ne politici.

Privrednik Slobodan Mikavica novi je predsjednik Unije poslodavaca. Njegov izbor ozvaničenje na godišnjoj sjednici Skupštine te poslovne asocijacije.

Mandat Mikavice trajaće četiri godine, tokom kojih će se, kako kaže, zalagati za jačanje svijesti o važnosti snažne biznis zajednice.

“Zato ću sa pozicije predsjednika u svom daljem radu insistirati na jačanju socijalnog dijaloga, saradnji i konsenzu sa sindikatima i Vladom, po svim pitanjima koja su bitna za dalji uspješan rad i položaj i status privrednika i radnika”, kazao je Mikavica.

Tri ključna cilja Unije poslodavaca u narednom periodu će, kako navodi Mikavica, biti poboljšanje poslovnog ambijenta, smanjenje sive ekonomije i jačanje konkurentnosti privrede.

“Svi u Crnoj Gori treba da shvatimo da primat treba da damo ekonomiji, a ne politici. Politika mora biti u službi privrede, onih koji stvaraju, zapošljavaju, pune državni budžet”, poručio je Mikavica.

Podršku izboru Mikavice dala je i Međunarodna organizacija rada, čija predstavnica ističe važnost uloge Unije poslodavaca.

“Podržavamo ih da unaprijede kvalitet svog djelovanja i usluga koje pružaju poslodavcima, što u konačnom doprinos i kreiranju dobrog biznis ambijenta u kojem poslodavci mogu otvoriti više radnih mjesta”, kaže Julija Drumea iz MOR-a.

Mikavica je na mjestu prvog čovjeka najveće poslovne organizacije u našoj zemlji naslijedio Predraga Mitrovića, koji je nedavno imenovan za ambasadora Crne Gore u Srbiji.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *