Ristić: Pred Kotorom najbolja turistička sezona ikada

Dodajte komentar

Prema trenutnim predviđanjima Turističke organizacije Kotor ova godina će oboriti sve rekorde kada je u pitanju posjećenost za vrijeme ljetne turističke sezone.

“Po podacima sa kojim mi raspolažemo možemo sa zadovoljstvom da damo neko predviđanje da je pred nama možda i najbolja sezona ikada. Kada je Kotor u pitanju mi smo već prošle godine uspjeli da pređemo sve rekorde koji su bili u godinama za nama,” kazao je direktor TO Kotor Jovan Ristić.

Nakon ukidanja kovid protokola oporavlja se kruzing turizam u Kotoru o čemu svjedoče podaci da su proteklih dana u grad uplovila četiri kruzera koji su doveli više hiljada turista. Trenutno se radi i na oporavku izletničkog turizma.

“Informacije su takve da i prodaja ide veoma dobro. Već u predsezoni se očekuje da će popunjenost biti na izuzetno visokom nivou. Čak i više nego 2019., a takvi rezultati bi trebali da budu i tokom cijele godine.

Ristić ističe i značaj dolazaka prestižnih brendiranih hotela u Kotor, te podsjeća na nedavno ostvarenu saradnju između Heritage Grand Perast hotela i Accor hotelske grupacije, a najavljuje potpisavanje ugovora o saradnji sa hotelskom grupacijom Hyatt.

Veliki projekat koji će sigurno doprinijeti turističkoj sezoni u Kotoru jeste i žičara Kotor – Cetinje čije otvaranje se očekuje sredinom jula.

“Žičara će za veliki broj naših posjetilaca biti razlog dolaska u naš grad. To je jedan od najvažnijih projekata u posljednjim decenijama u našoj zemlji. Kao vrijednosti žičara sa sobom donosi povezivanje dvije opštine, oživljavanje krajeva naših opština koji su na polaznoj i odlaznoj stanici. Tu će biti mnogo sadržaja, od restorana, do prodavnica i zabavnih parkova, najavio je Ristić.

Da je Kotor i te kako posjećen i u predsezoni dokazuju turisti sa svih krajeva svijeta sa kojima smo imali priliku da razgovaramo.

“Mi smo iz Portugala, već smo bili u Srbiji, Bugarskoj, Rumuniji, sada smo ovdje i prelijepo je.”

Kotorom je oduševljena i Kanađanka kojoj je ovo prvi put u Crnoj Gori.

“Baš sam šetala obalom i prelijepo je i slikovito. Sviđa mi se i Stari grad, prostran je, ali jako živ.”

“Ovo nam je prvi put u Crnoj Gori i sjajno se provodimo. Predivan pogled. Ljudi su divni. Sigurno ćemo se vratiti,” rekle su gošće iz Engleske porijeklom iz Nigerije i Gane.

Media Biro

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *