MK Group donira 100.000 eura za vrtiće u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Nakon što je prošle godine uspešno realizovala donacije porodilištima u cijelom Jadranskom regionu, MK Group nastavlja svoj regionalni društveno-odgovorni program „Podrška porodici”. Ove godine sredstva u vrednosti od 600.000 eura biće namijenjena za unaprjeđenje uslova u jaslicama i vrtićima u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

“Kako je društveno-odgovorno poslovanje strateško opredjeljenje kompanije, nastavak ulaganja i briga o djeci, mladima i porodici biće fokus i u godini u kojoj MK Group obilježava bitan jubilej – 40 godina uspešnog poslovanja. Za vrtiće u Crnoj Gori, renoviranje ili opremanje njihovih prostora, MK Group izdvojila je iznos od 100.000 eura, sa fokusom na opštine u kojima posluje: Podgorica, Budva i okolina. Tim povodom održan je sastanak u Ministarstvu prosvjete Vlade Crne Gore. Ministar, Miomir Vojinović, zahvalio se kompaniji na donaciji i izrazio zadovoljstvo povodom realizacije ovog važnog projekta”, saopšteno je iz kompanije.

„Zahvalni smo kompaniji MK Group koja svoj regionalni projekat „Podrška porodici” usmjerava na predškolske ustanove u Crnoj Gori, kojima donira značajna sredstva. Ulaganje u djecu i mlade i njihovo obrazovanje i vaspitanje uvijek je pouzdana investicija. Društveno-odgovorne kompanije to znaju i mi smo sa zadovoljstvom razgovarali o ulaganju u crnogorske predškolske ustanove sa partnerima čija društvena misija zaslužuje poštovanje”, rekao je Miomir Vojinović, ministar prosvjete Vlade Crne Gore.

Za Ministarstvo prosvjete ovo je značajna saradnja, jer će donacija kompanije MK Group doprinijeti unapređenju i kreiranju još povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za boravak naše djece u vrtićima.

„Radujem se što naš društveno-odgovorni program „Podrška porodici” nastavlja i ove godine i što ćemo 600.000 eura donirati za unapređenje uslova u vrtićima u Crnoj Gori i regionu. Darivanje najmlađih je najbolji način da otpočnemo obilježavanje našeg jubileja, četrdeset godina uspješnog poslovanja. Tokom svih društveno-odgovornih projekata u 2023. godini izdvojićemo više od milion eura za različite aktivnosti usmjerene ka djeci, jer ulaganjem u njih mi slavimo budućnost. Nadam se da će naš primjer pratiti i druge kompanije”, izjavila je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

U svim zajednicama u kojima posluje, MK Group aktivno doprinosi unapređenju uslova u kojima djeca odrastaju, obrazuju se i razvijaju. Program „Podrška porodici” postoji od 2017. godine kada je pokrenut sa ciljem novčanog nagrađivanja zaposlenih MK Group koji se ostvare u ulozi roditelja, da bi se kasnije proširio eksterno, kroz donacije ustanovama koje se bave djecom i mladima, kao i jačanjem porodice kao osnovne jedinice društva. MK Group ove godine obilježava jubilej 40 godina poslovanja, pod sloganom „Slavimo budućnost”.

“Donacije u okviru programa „Podrška porodici” idu vrtićima u Crnoj Gori i regionu, a ovo je samo prva u nizu društveno-odgovornih aktivnosti u koje će MK Group ukupno uložiti više od 1 milion eura povodom jubilarnih 40 godina poslovanja”, saopštili su iz MK Group.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *