Stigao je Frendi. Platna kartica za mlade

Dodajte komentar

Rođeni u periodu od 1995. do 2009, takozvana generacija Z, poznata je po svojoj otvorenosti ka usvajanju novih tehnologija, kao i očekivanjima da korisničko iskustvo bude sigurno i intuitivno. Istraživanja u regionu su pokazala da 76% ove generacije barem jednom mjesečno kupuje putem interneta, i iako digitalno napredna generacija, čak 41% generacije Z plaća pouzećem nakon poručivanja putem interneta.

Frendi kartica, je prva Mastercard platna kartica NLB Banke za mlade, razvijena u saradnji sa Evropskom omladinskom karticom (EYCA), koja je predstavljena prošle srijede na cjelodnevnom događaju u Centru kulturnih zbivanja (CKZ) Ribnica.

Riječ je o kartici bez troškova održavanja koja će se izrađivati od recikliranih materijala i izdavaće se u okviru Prvog i Studentskog paketa za sve mlade od 13 do 29 godina. Kartica je međunarodno prihvaćena i mladi će moći da je koriste bilo gdje u svijetu gdje vide oznaku Mastercard, kao i da plaćaju online na sajtovima na kojima je istaknuta oznaka sigurnosti Mastercard Identity Check.

Naš fokus na mlade ogleda se upravo kroz našu brigu o njihovim potrebama i njihovim finansijama. Mi smo tu da im pomognemo da uđu u svijet finansija, kako bi na najbolji način kasnije planirali i upravljali svojim novcem u raznim životnim fazama, učili da štede i bili spremni za sve što dolazi. Novom debitnom karticom Frendi mladima približavamo svijet finansija na način koji je njima jednostavan i prihvatljiv i istovremeno ih uvodimo u svijet novih prilika“, poručio je Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB Banke na konferenciji za novinare, održanoj povodom predstavljanja kartice.

Beskontaktno plaćanje, elektronsko i mobilno bankarstvo, osiguranje od zloupotrebe kartice, besplatno podizanje novca na NLB bankomatima širom Crne Gore i regiona, te brojni popusti kod NLB Partnera na više od 400 prodajnih mjesta samo su neke od povoljnosti Frendi kartice.

Podaci pokazuju da 77% Z generacije iz regiona razmišlja o pokretanju sopstvenog biznisa. Uz Frendi karticu i mogućnost upravljanja svojim finansijama i pravilnijeg budžetiranja, te uz kompetentno znanje i podršku banke kao mentora, mladi mogu bezbrižnije odškrinuti vrata start up-ova, novih ideja i potencijalnih biznisa.

Vodeći računa o potrebama i interesima mladih, odlučili smo se da iskustvo naših korisnika i projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) u Crnoj Gori podignemo na još viši nivo. Saradnja sa NLB Bankom i Mastercard-om predstavlja veliko zadovoljstvo i mi smo sigurni da ćemo u narednom periodu obezbijediti veliki broj novih povoljnosti i prilika za sve naše korisnike. Ponosni smo na više od 40.000 distribuiranih EYCA kartica do sada i vjerujemo da zajedničkim snagama možemo kreirati kvalitetniji ambijent i uslove života za mlade ljude“, ističe Jugoslav Radović, izvršni direktor NVO „Centar za omladinsku edukaciju“.

Uz Frendi karticu, mladi će bliže upoznati svijet finansija na njima jednostavan i prihvatljiv način, te lakše otkrivati nove prilike i koristiti ih.

“Saradnju sa EYCA smo počeli prije više godina jer smo željeli da podržimo njihovu predanost i posvećen rad na promociji savremenih evropskih vrijednosti koje su svojim radom promovisali, primjenjujući najbolje prakse na naše tržište. EYCA kartica i njeni benefiti su poznati mladima, a uvezivanjem sa našim mogućnostima i platnim brendom Masteccard, kartica dobija međunarodnu primjenu i mogućnost korišćenja na internetu, čime mladim ljudima otvaramo vrata brojnih mogućnosti.

Naša nova Frendi EYCA kartica ima još jednu važnu ekološku karakteristiku, a to je da je napravljena od recikliranog materijala jer smo posvećeni održivom razvoju i primjeni principa održivosti u svom poslovanju, pa je ovo samo još jedan doprinos ka ostvarenju tog cilja “, kazao je Mile Grbin direktor Sektora razvoja proizvoda i digitalnih kanala u NLB Banci.

EYCA Mastercard kartica NLB Banke će im omogućiti da se bliže upoznaju sa mogućnostima koje savremene tehnologije pružaju, od sigurnih i jednostavnih online plaćanja i korišćenja mobilnih novčanika, do vještina upravljanja finansijama, bilo ličnim ili budućim, poslovnim. Drago mi je što sa uvaženim partnerima, NLB Bankom i organizacijom EYCA, možemo da ponudimo ovo rešenje mladima u Crnoj Gori i hvala im na zajedničkom proaktivnom i edukativnom pristupu finansijskoj edukaciji mladih generacija.“ – objašnjava Jelena Ristić, direktorica za tržište Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine iz kompanije Mastercard.

Za Frendi karticu mogu aplicirati svi korisnici Evropske omladinske karticu, starosti od 13 do 29 godina, putem sajta banke, ili sajta Evropske omladinske kartice u Crnoj Gori.

Povodom predstavljanja nove kartice za mlade, u CKZ Ribnica su realizovane brojne aktivnosti, kako bi se mladi upoznali sa svim benefitima Frendi kartice.

Osm aktivacija i nagradnohg konkursa, poklon mladima bilo je i predavanjem Vladimira Vulića na temu „Vrli novi svijet-kako surfovati na digitalnom talasu“ na kojem se govorilo o tome šta su nam donijele digitalne tehnologije i kako možemo da ih koristimo za stvaranje bolje budućnosti. Predavanje je završeno interaktivnim panelom na kojem su učestvovali Aleksandar Dragićević, ekološki aktivista, Jelena Čejović, preduzetnica i Ivo Rašović, suosnivač startupa BeBeep.

Nakon predavanja i panela, za muzički program bio je zadužen regionalno proslavljeni bend Buč Kesidi.

U nastavku prenosimo dio atmosfere sa događaja koji je upriličen povodom predstavljanja kartice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *