Čelnici Credit Suisse ostali bez bonusa

Dodajte komentar

Rukovodiocima Credit Suisse Group biće poništeni ili smanjeni za polovinu preostali bonusi, u koraku koji je naredila švajcarska vlada nakon preuzimanja bankarske grupacije od strane UBS Group, u kojoj država ima udjela.

Nakon privremene suspenzije 21. marta, vlada je saopštila da je sada odlučila da će Izvršnom odboru Credit Suisse ukinuti sve preostale varijabilne naknade do kraja 2022. godine, dok će najvišim menadžerima prvog i drugog nivoa bonusi biti smanjeni za 50 odsto i 25 odsto, navodi se u saopštenju koje je prenio Bloomberg.

Iste mjere važe i za naknadne isplate od ove godine. Sveukupno, ti koraci će uticati na oko 1.000 zaposlenih u Credit Suisse i bonuse u vrijednosti između 50 miliona i 60 miliona švajcarskih franaka (66,3 miliona dolara).

Ovaj potez doprinosi nevoljama visokopozicioniranih bankara koji su već videli da je vrijednost njihovih nagrada značajno pala zbog krize koja je zahvatila veliku banku u martu.

Izvršni odbor se već odrekao svojih bonusa za 2022. godinu, a akcionari su u utorak odbili predlog menadžmenta o fiksnim isplatama.

Credit Suisse će takođe razmotriti potencijalno vraćanje nekih već isplaćenih bonusa i o tome podnijeti izveštaj švajcarskom ministarstvu finansija i finansijskom regulatoru Finma, navodi se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *