Damjanović: Vlada će u ratama platiti dug Montenegro Bonusa EPCG

Dodajte komentar

Ministar finansija <strong>Aleksandar Damjanović</strong> kazao je da će Vlada početi sa isplatom duga od 11,5 miliona eura Montenegro Bonusa Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) na način što će odvajati dio od pripadajućih dividendi, odnosno dobiti.

<!–more–>

U toku je sjednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet koji saslušava ministra finansija Aleksandra Damjanovića i izvršnog direktora “Montenegro Bonus” <strong>Radoša Zečevića</strong>. Na saslušanje je pozvan i potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija <strong>Ervin Ibrahimović</strong>, koji se nije pojavio.

Tema saslušanja je „Rad, izazazovi i perspektive društva za proizvodnju, promet roba i usluga Montenegro Bonus – Cetinje d.o.o”.

Predsjednik Odbora <strong>Dejan Đurović</strong> kazao je da je neophodno da se na današnjoj sjednici ponudi rješenje kako bi Montenegro Bonus izašao na zelenu granu.

Podsjetivši da se Montenegro Bonus bavi trgovinom na veliko i snabdijevanjem subjekata koji imaju potrebu za većim kapacitetima, izvršni direktor Radoš Zečević, kazao je da ta firma treba da postoji.

“Ovo preduzeće s onim što je njegova osnovna djelatnost može da servisira sve obaveze prema državi i tridesetak stalno zaposlenih”, kazao je on.

Istakao je da su preduzeli značajne aktivnosti kako bi riješili probleme Montenegro Bonusa.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da će Vlada početi sa isplatom duga Montenegro Bonusa Elektroprivredi Crne Gore na način što će odvajati dio od pripadajućih dividendi, odnosno dobiti.

“Ponovo ostajem pri tezi da je sve bilo do inertnosti ili neinertnosti države i državnih organa, da ničiji monopol ne bi bio moguć bez ćutanja administracije koja je propustila mogućnost da demonopoliše tržište nafte i naftnih derivata”, rekao je Damjanović.

<strong>RTCG</strong>

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *