Tužba BB Hidro zbog neizgrađene male hidroelektrane: Prekasno stiglo izjašnjenje MKI

Dodajte komentar

Pred sutkinjom Marijom Adžić počeo je postupak po tužbi kompanije Blaža Đukanovića i Ivana Burzanovića BB Hidro zbog nerealizovane izgradnje mHE Slatina, ali je zbog podneska državeda su izjašnjenje Ministarstva kapitalnih investicija dobili dan prije, ročište odloženo za drugu polovinu maja.

Ovaj postupak inicijalno je počeo kod druge sudije, koja je odbila zahtjev kompanije da se privremenom mjerom državi zabrani aktiviranje garancije od 30 hiljada eura, jer je smatrala da ta mjera ne osigurava ostvarenje zahtjeva za utvrđenje raskida ugovora i naknadu štete.

BBH traži da sud utvrdi da je ugovor za izgradnju mHe Slatina iz 2017. godine raskinut, a iznos štete i izmakle koristi još nijesu precizirali. Tvrde da su ovim projektom svjesno preuzeli rizik prihvatajući zahtjev tadašnjeg Ministarstva ekonomije da se odreknu prava na eventualnu naknadu štete ukoliko dođe do izgradnje velikih HE na Morači koje bi mogle oštetiti njihovu mHE na lijevoj pritoci Morače. Optužuju Vladu da nije pokazala volju da se ugovor realizuje, dodajući da je do kašnjenja došlo zbog čekanja na planski dokument i propusta prilikom rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *