Mastercard kupio Baffin Bay, kompaniju za sajber sigurnost

Dodajte komentar

Mastercard je u ponedjeljak kupio Baffin Bay, kompaniju za kibernetičku sigurnost baziranu na oblaku.

Kartičarska kompanija je time, kako je saopšteno, u svoj portfelj usluga dodala automatizovani servis zaštite od sajber prijetnji i napada.

Ova akvizicija “još jača Mastercardovu širu ponudu usluga i vrijednost izvan sektora platnih transakcija”, rekla je kompanija.

Baffin Bay Networks pruža rješenje zasnovano na oblaku koje koristi najnoviju AI tehnologiju za automatsko filtriranje i suzbijanje zlonamjernog internet prometa. Ima dokazane rezultate u ublažavanju ili sprečavanju skupih i potencijalno katastrofalnih sajber događaja.

Mastercard će integrisati rješenja u jedinstvenu sajber uslugu dostupnu svim svojim klijentima širom svijeta. Njegova postojeća analitika podataka RiskRecon omogućava organizacijama da unaprijed identifikuju ranjivosti. Kupci će sada imati koristi od automatizovane usluge zaštite od pretnji Baffin Bay-a, koja pomaže u sprečavanju napadača da prodru ili uklone sajber sisteme.

Mastercard integriše svoja rješenja u jedinstvenu sajber uslugu koja je dostupna svim klijentima širom svijeta, dodali su. Rješenje Baffin Bay Networks zasnovano na oblaku koristi tehnologiju vještačke inteligencije (AI) za automatsko filtriranje i suzbijanje zlonamjernog internet saobraćaja, saopštila je kompanija.

“Dodavanje trenutne, prediktivne i AI tehnologije bazirane na oblaku Baffin Bay Network našim postojećim analitičkim mogućnostima će dati vodeće, jedinstveno sajber rješenje,” rekao je Ajay Bhalla, predsjednik Cyber ​​and Intelligence odjeljenja u Mastercardu.

Prošlog oktobra, Mastercard je najavio da će uvesti novi kripto alat za borbu protiv bankarskih prevara.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *