Damjanović – Strahinja: Realizacija projekata za ekonomsko državljanstvo osiguraće punjenje budžeta

Dodajte komentar

Uspostavljanja kvalitetnijeg sistema monitoringa nad investicijama, uz fokus na uspješnom finalizovanju aplikacija iz programa ekonomskog državljanstva, osiguraće direktno budžetsko prihodovanje ali i snaženje povjerenja kredibilnih investitora u Crnu Goru kao sigurnu destinaciju za ulaganje.

To je ocijenio ministar finansija Aleksandar Damjanović u razgovoru sa novoimenovanim vršiocem dužnosti izvršnog direktora Agencije za strane investicije Goranom Strahinjom.

“Sastanak je bio prilika da sagovornici razmijene stavove i opažanja o dosadašnjem radu Agencije i iznesu planove za unapređenje poslovanja iste kroz efikasnije i transparentnije sprovođenje procedura, aktivniju promociju i snaženje veza sa partnerima u okviru implementacije investicionih projekata”, naveli su iz resornog ministarstva.

Dalje preciziraju da je Strahinja “apostrofirao važnost rješavanja otvorenih pitanja i problema iz prethodnog perioda, uz akcenat na uspostavljanje adekvatne dinamike postupanja po aplikacijama zainteresovanih investitora, strateškog planiranja i kvalitetnog izvještavanja o radu, targetirajući ulogu institucija sistema nadležnih za uspješno okončavanje pojedinih investicionih ciklusa”.

Damjanović i Strahinja su najvili tjesniju saradnju kako bi se postigli “značajniji iskoraci u poslovanju, u cilju postizanja mjerljivih rezultata i poboljšanja vidljivosti i percepcije javnosti o važnosti postojanja tijela koje sistematizuje poslove koji se tiču ulaganja u razvoj naše zemlje”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *