BMW dijeli radnicima velike bonuse

Dodajte komentar

Prošle godine BMW je prodao 2,4 miliona automobila i ostvario rekordnu dobit od 23,5 milijardi evra prije oporezivanja.

Zaposleni dobijaju dio toga. Kvalifikovani radnici u platnoj grupi pet dobijaju 9.000 evra udjela u dobiti plus dividende, rekla je kadrovska menadžerka Ilka Horstmajer. BMW je već platio ovaj iznos prošle godine, tada se govorilo da je to rekordni bonus, prenosi Feniks magazin.

Zaposleni BMW-a su nedavno mogli da uživaju u dodatnoj isplati. Uz januarsku platu dobili su dodatak za inflaciju od 1.500 evra – neoporezivo. A početkom 2024. trebalo bi da dođe još 1.500 evra za kompenzaciju inflacije.

Za 2023. godinu BMW očekuje blago povećanje prodajnih brojki i nastavak visokih cijena novih automobila, ali znatno manji profit.

Očekuje se da će se prodaja u posebno profitabilnoj višoj klasi i luksuznom segmentu povećati za polovinu. Očekuje se da će odsjek automobila ostvariti profitnu maržu od osam do 10 odsto od prodaje prije poreza i kamata, nakon 8,6 posto prošle godine.

Posao sa e-automobilima takođe bi trebalo da donese rast. Ove godine će 15 odsto prodatih automobila biti potpuno električni.

(B92)

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *