Odluka tajna do ponedjeljka

Dodajte komentar

Inspektor je donio odluku u vezi sa predlogom za odlaganje izvršenja rješenja o davanju otkaza direktoru Tu Montenegra Saši Radoviću, ali ta odluka još nije dostavljena toj kompaniji i nismo u mogućnosti da upoznamo javnost sa sadržinom, sve dok subjekt nadzora ne bude upoznat sa njom, kazali su “Danu iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP). Oni su trebali da odluče o zahtjevu Tu Montenegra da se izvršenje rješenja, odnosno davanje otkaza Radoviću, odloži do odluke drugostepenog organa, odnosno Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS).

“Očekujemo da odluka inspektora bude dostavljena subjektu nadzorau ponedjeljak, 20. marta”, saopštili su iz UIP-a.

MRSS odluku o Radoviću može da donese najdalje u roku od 45 dana. Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja su nam juče kazali da je u nad ležnosti tog resora, između ostalog, i vođenje drugostepenog upravnog postupka, odnosno postupanje po žalbama izjavljenim na akte Uprave za inspekcijske poslove – Odsjeka za inspekci ju rada.

“U tom pogledu, resorno ministarstvo primjenjuje odredbe Zakona o upravnom postupku, koji je kroz član 130 propisao da se rješenje po žalbi mora donijeti i dostaviti stranci najkasni je u roku od 45 dana od dana prijema žalbe. U konkretnom slučaju, predmetna žalba još nije zaprimljena u ovom ministarstvu, te u momentu kada bude pristigla na postupanje, isto će biti zasnovano na pravilnoj primjeni pozitivnopravnih propisa, objektivno i nepristrasno, a u zakonom predviđenom roku”, saopštili su iz MRSS-a.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *