Etranet Grupa i OTP banka uvode nove pametne android terminale

Dodajte komentar

Etranet Grupa objavila je kako je svom dugogodišnjem partneru OTP banci isporučila prve količine pametnih android EFTPOS terminala. Time je OTP banka, kako sami tvrde, postala prva hrvatska banka koja u svoje poslovanje uvodi EFTPOS platne terminale sa androidom, koji klijentima banke, uz jednostavno i sigurno korištenje raznih ugovorenih usluga, olakšava integraciju poslovnih aplikacija na jednom uređaju.

“Ove svestrane i robusne prenosne uređaje odlikuju veliki ekran osjetljiv na dodir, brza štampa i dugo vrijeme autonomije, kao i sve potrebne opcije povezivanja (LTE/WiFi/Bluetooth). Jednostavnim dodavanjem baze mogu se pretvoriti u fiksni uređaj s mrežnim povezivanjem, što banci olakšava zadovoljavanje potreba klijenata koji traže fleksibilnost korištenja u jednom uređaju”, tvrde u kompaniji.

Najzad, uz otpornost na pad s visine metar i po, te ulazak prašine i zapljuskivanje vode po standardu IP54, ovi uređaji su i ATEX sertifikovani što ih čini posebno pogodnim za korištenje u okruženjima gdje postoji mogućnost eksplozije ili zapaljenja gasa, kao što su benzinske stanice, ali i u cijeloj hemijskoj i petrohemijskoj industriji.

Uređaje pokreće operativnim sistem android, pa klijenti banke na jednom mjestu mogu lako da integrišu postojeće poslovne aplikacije. Na primjer, kurirske službe mogu da koriste osnovnu funkcionalnost uređaja kao platnog terminala za naplatu isporuke pouzećem na terenu, dok istovremeno vozači u aplikaciji kurirske službe upravljaju rutama, preusmjeravaju pošiljke, potvrđuju isporuku skeniranjem barkoda s paketa i slično. Nadalje, ovi ATEX sertifikovani uređaji na benzinskim stanicama mogu da budu postavljeni na svakom punjaču, gdje uz kartičnu naplatu prodatih naftnih derivata bez ulaska u prostor trgovine kupac na terminalima može da dopuni mobilni, plati račune pomoću 2D barkoda i obavi druge radnje za koju maloprodajni servis ima već postojeće android aplikacije.

“Uvođenjem ovih savremenih platnih terminala zasnovanih na operativnom sistemu android OTP banka pruža najbolju osnovu za zadovoljavanje potreba svih naših klijenata, bez obzira na poslovno okruženje i mjesto korištenja. Iznimna fleksibilnost korištenja uređaja kao prenosnog ili fiksnog terminala uz različite načine povezivanja omogućava jednostavniju instalaciju i smanjuje ukupne troškove cijelog procesa. Najzad, ovakvi uređaji će klijentima banke pojednostavniti korištenje njihovih postojećih i budućih poslovnih android aplikacija, a OTP banci omogućiti da u saradnji s partnerima lakše ponudi dodatne usluge”, pojašnjava direktor Globalnog transakcijskog bankarstva u OTP banci Petar Markač.

ICT Business

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *