“Trideseti avgust” vozi od 10 do 18 sati

Dodajte komentar

Trajekt “Trideseti avgust”, koji je u ponedjeljak uz prisustvo državnog vrha, zaplovio na relaciji Kamenari – Lepetani i za kojeg su građani očekivali da će, kako je i najavljeno, saobraćati od 6 do 22 časa, juče ujutru je bio na vezu.

Građanin Herceg Novog, koji je dvije fotografije postavio na društvene mreže, tvrdi, da je trajekt saobraćao, “dok se nisu ugasile kamere”. Prema informacijama koje smo dobili od posade, trajekt “Trideseti avgust” će saobraćati svakog dana od 10 do 18 časova. On je juče oko 10 časova i krenuo u posao prevoza putnika.

Nezvanično saznajemo, da je problem stavljanja trajekta u 24-časovni pogon, nedovoljan broj zaposlenih za dvije posade u dvije smjene. Ono što su mediji tokom njegovog svečanog zaplovljavanja ka Kamenarima uočili jeste da je trajekt predugačak, arampa neodgovarajuća za pristan, zbog čega se plovilo ne može rampom sasvim osloniti na dok, već je kapetan prinuđen da zaustavi plovilo mnogo prije doka, spusti rampu ali na način da sve vrijeme, ne gaseći motor, manevriše tako da plovilo usmjerava na pristan.

Iz tajekta je prekjuče i juče bilo vidno aerozagađenje, odnosno velike količine dima koji se oslobađao tokom vožnje. Da li u preopterećenju motora leži odgovor naupit građana o vremenski ograničenoj vožnji trajektom, ili je razlog nedostajuća posada, tek, odgovore očekujemo od Morskog dobra.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *