Shell preuzima MOL-ove benziske stanice Sloveniji

Dodajte komentar

Mađarska MOL grupacija u Sloveniji odlučila je da proda 39 benzinskih stanica Shellu što predstavlja prodaju u okviru realizacije planiranog preuzimanja kompanije OMV Slovenija.

Prema pisanju medija u Sloveniji, MOL je objavio da je mađarska grupacija sklopila kupoprodajni ugovor kojim će se dio slovenačkih  benzinskih stanica prodati Shellu.

“To je jedna od ključnih prekretnica u procesu dobijanja saglasnosti Evropske komisije za najavljeno preuzimanje OMV Slovenija”, objasnili su.

Podrazumijeva se da će MOL na ovaj način učiniti korak ka ispunjavanju uslova tržišne konkurentnosti koje je postavila Evropska komisija kako bi se završila kupovina 92,25 posto udjela u kompaniji OMV Slovenija.

“Uvjereni smo da će akvizicija OMV mreže ojačati konkurentnost na slovenačkom tržištu jer ćemo moći iskoristiti cjelokupne proizvodne, logističke i prerađivačke kapacitet MOL grupe u širij regiji srednje Evrope u većoj mjeri nego danas. MOL grupa se na regionalnom tržištu pojavljuje kao jedan od vodećih nezavisnih dobavljača naftnih derivata jer uspješno upravlja i razvija cijeli logistički lanac”, rekao je predsjednik maloprodaje MOL grupacije Robert Pitt.

Izvršni direktor Shella za regiju Gregor Omejc izjavio je kako će Shell pretvoriti MOL-ove pumpe u centre mobilnosti.

“Ova kupovina je važan korak naprijed za prisustvo brenda Shell u Sloveniji, a za kupce prvenstveno predstavlja veći izbor jer povećava tržišnu konkurenciju. Povećanjem mreže za 39 novih servisa u mreži, moći ćemo našim kupcima pružiti gorivo vrhunskog kvaliteta”, rekao je Omejc.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *