Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis organizuje Capitalization seminar za MMSP

Dodajte komentar

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis organizuje Capitalization seminar za MMSP, koji će se održati 14. marta 2023. godine u prostorijama IPC Tehnopolisa. Seminar se organizuje u okviru projekta BRE PLUS, koji predstavlja kapitalizaciju postignutih rezultata prethodno implementiranog BRE projekta, sufinansiranog od strane INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje Italija – Albanija – Crna Gora 2014 – 2020.

Realizacijom BRE projekta ostvaren je njegov glavni cilj, a to je formiranje prvog prekograničnog poslovnog registra, koji predstavlja bazu podataka kompanija iz Italije, Albanije i Crne Gore. Capitalization seminar za MMSP će okupiti projektne partnere i eksperte koji će kroz seriju prezentacija dati doprinos boljem razumijevanju BRE Platforme, te prepoznavanju njenog značaja u cilju daljeg razvoja biznis zajednice u Crnoj Gori i povezivanja MMSP sa međunarodnim tržištem. Dodatno, tokom Capitalizion seminar-a za MMSP, biće prezentovana i baza svih kompanija u Crnoj Gori, kreirana od strane Privredne Komore Crne Gore kroz BRE projekat. Navedene platforme predstavlju početnu tačku za proces digitalne transformacije Privredne komore. Tokom seminara prisutni će takođe biti u prilici da se upoznaju i sa procesom digitalizacije i internacionalizacije crnogorske ekonomije, kao i sa trenutnim stanjem naše ekonomije.

Osim navedenog predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i Ministarstva evropskih poslova Crne Gore će predstaviti aktivnost koje implementiraju u cilju osnaživanja biznis zajednice u Crnoj Gori.

Na samom kraju učesnicima će biti predstavljena poslovna podrška koju IPC Tehnopolis pruža MMSP, te infrastrukturni segmenti IPC Tehnopolis, koji su od značaja za dalji razvoj biznis zajednice.

Radni jezik seminara tokom uvodnog obraćanja, kao i tokom prezentacije projekta će biti engleski, dok će preostali dio seminara biti održan na crnogorskom jeziku.

Agendu navedenog seminara možete pogledati ovdje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *