SKB banka i Nova KBM udružile mrežu bankomata

Dodajte komentar

Banke Nova KBM i SKB banka, koje bi za godinu i po dana trebalo da se spoje pod okriljem zajedničkog vlasnika OTP-a, od danas su spojile svoje mreže bankomata. Od sada njihovi korisnici mogu besplatno podizati gotovinu i provjeravati stanje računa na oko 450 bankomata širom zemlje.

Mađarska bankarska grupacija OTP kupila je 2019. SKB banku, a početkom februara ove godine uspješno je završila i akviziciju Nove KBM. Kako je 10. februara na na press konferenciji u Mariboru rekao Sandor Csany, predsjednik upravnog odbora i glavni izvršni direktor OTP banke, proces integracije Nove KBM i SKB banke trajat će vjerovatno godinu i po, a do tada neće biti promjena za klijente obje banke.

Spajanje mreže bankomata prvi je korak u procesu integracije, objavile su danas SKB banka i Nova KBM. Podsjetili su da slovenačke banke uglavnom naplaćuju proviziju za podizanje gotovine i provjeru stanja računa na bankomatima drugih banaka te napomenuli da su te usluge u zajedničkoj mreži bankomata SKB banke i Nove KBM od sada besplatne za klijente obije banke. Na taj način banke unapređuju svoju ponudu i svojim klijentima omogućuju jeftiniji i lakši pristup uslugama na bankomatima, dodaju.

John Denhof, predsjednik uprave Nove KBM, ostaće na čelu spojenih Nove KBM i SKB banke, dok će Anita Stojčevska, glavna izvršna direktorica SKB banke, biti njegova zamjenica. No budući naziv i sjedište spojenih banaka još nije odlučeno, a grafička slika već se prilagođava dominantnoj zelenoj boji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *