“AIR”: Film o jednom od najboljih marketinških partnerstava u istoriji (video)

Dodajte komentar

Prime Video je predstavio prvi trejler za „AIR“, nadolazeći biografski film o tome kako je došlo do legendarnog partnerstva između Michaela Jordana i brenda Nike.

U režiji Bena Afflecka, film će istražiti šta se događalo iza kulisa u industriji sportske odjeće prije nego što je kultni brend Air Jordan postao dio košarkaške istorije.

Film će se fokusirati na priču o Sonnyju Vaccaru, marketinškom geniju kog u ostvarenju igra glumac Matt Damon.

Vaccaro je čovjek koji je podstakao Nike da traži najistaknutijeg sportistu svijeta – Michaela Jordana. On će zauvjek ostati zapamćen u ovoj industriji, jer je uvjerio Jordana da potpiše svoj prvi ugovor u jednom od najuspješnijih marketinških partnerstava u istoriji.

Zahvaljujući ovom ugovoru, Vaccaro je postao najpoželjniji marketinški direktor u industriji sportske odjeće. Međutim, film će nas vratiti u vrijeme prije partnerstva Jordana i Nikea, kada je Vaccaro bio ništa više od ambicioznog čovjeka s velikim snovima.

Trailer takođe naglašava kako je majka Michaela Jordana Deloris Jordan, igrala vitalnu ulogu u sklapanju ugovora koji će promijeniti sportsku istoriju. Delores je sila prirode u novom traileru, spremna da se bori sa svima koji dovode u pitanje talenat njenog sina, a u ulogu tumači glumica Viola Davis.

Pored Matta Damona, u filmu glume Viola Davis, Ben Affleck, Jason Bateman, Chris Messina, Matthew Maher, Marlon Wayans, Jay Mohr, Julius Tennon i Chris Tucker.

Producenti filma su takođe Affleck i Damon, ali i Peter Guber, Jason Michael Berman, David Ellison, Jeff Robinov i Madison Ainley.

„AIR“ stiže u bioskope 5. aprila ove godine, a potom će biti postavljen i na platformu Prime Video. Trejler za ovaj film bio je prikazan i na pauzi Super Bowla, te mu se predviđa veliki uspjeh.

Izvor: Agencije

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *